Toć mówiłem od razu, że to się zdobywa prędkością i bullbarem na wjeździe na parking
a co mi sie podoba to dywan w video nr 2 w UK. NHS nie ma biurwy od higieny ?
Jak się procedura nie uda to od razu pacjenta w ten dywan się zawija i wstawia nowy.
Poniedzialek wolne w CH. Niemcy 07:00 do 17:00
Wtorek wolne w CH Niemcy 07-17:00
Środa praca w CH 07:00 do 16:00 bo nadgodziny. Niemcy 18:00 do 06:00
Czwartek praca w CH od 09:00 do 19:00 a potem Niemcy 21:00 do 08:00 jak się okazuje
Piateczek w Stuttgarcie od 10:00 do 16:00 oraz dyżurek piątek 18:00 do poniedziałku do 06:00 a potem w poniedziałek w CH od 09:00 do 20:30 i w końcu do domu.
Trzeba mieć pieniądze na prawników na rozwodowe koszta
z rozpiski wynika że rozpoczynasz pracę w poniedziałek rano i kończysz w następny poniedziałek, też rano.
Przez te siedem dni nie masz zamiaru spać ?
weź i nie żartuj. Z taką żoną i z takim przychówkiem chcesz się rozstać ?
Jak tak będzie dalej to tylko kwestia czasu.
Z mojej pensji starcza na 10500 z której zostaje 9000 to…przedszkole 6200 i…czynsz muszę też płacić. Nie wypada aby żona to płaciła …tyle że czynsz 3200 z parkingami.
W PL nie do pomyślenia byłyby takie koszty za zwykle przedszkole gminne.
No ale jak mawia moja żona, Szwajcaria to trochę kraj arabski. Ilość dzieci świadczy o statusie majątkowym. Na co ja jej - powiedz to tym z Erytrei, co na socjalu siedzą .
Wkurwia mnie to powoli,zwłaszcza że pracując na zasadzie robisz dyżur w DE, ryzyko Twoje a my fakturę chcemy to jest 280€/godzinkę brutto. Biurwa z Finanzamtu oraz z Versorgungsanstalltu od razu żreć chca ale to nie taki ochłap jak w CH.
Śpię podczas dyżuru na siedząco albo podczas narkozy. Na krótko daje się żyć ale depresyjne to jest . Fizjologii układu nerwowego nie oszukasz
Ta Szwajcaria to faktycznie niezła abstrakcja jest… w BY za dwójkę brzdąców odpalam w sumie za przedszkole 260€/miesiąc. Za żłobek to było ok. 400€/miesiąc za dziecko.
A jak bym chciał dać dzieci do szwajcarskiego przedszkola międzynarodowego, to bym max. na miesiąc 512€ od dziecka płacił…
Waści, jesteś pewien, że tam się komuś u Helwetów śrubki w makówce nie za bardzo poluzowały, że takie ceny mają?
Nie. Niskie podatki w CH i outsourcing zadań gminy na obywatela.
Kita-wil.ch/Downloads masz na dole pdf z Tarifreglement
A cena za dzień to jest Einkommensabhängig. Im więcej masz tym więcej płacisz .
A ja żonie mówię żeśmy niewolnicy.
Teraz i tak jest lepiej bo kanton nam ostatnio prawie 7000 subwencji jednorazowo dał.
Jeszcze chwila i dzieci pojda do szkoly.
Tylko znasz szwajcarskie szkoły i przymusowa przerwę .
W szwajcarskiej szkole nie ma z reguły stołówki świetlicy czy kateringu. Dzieci mają iść do domu na obiad i przyjść znowu.
Po pierwsze to rozwiązuje gminom wydatki na personel stołówki etc.
Po drugie względy historyczne. Kobiety siedzą w domu i kuchnia dzieci kościół …tyle że rzeczywistość dziś to nie rzeczywistość sprzed 100 lat.
Istnieją opłaty za przedszkole?
Coś mi się kojarzy… coś ze 26ojro za kwartał? Coś takiego?
Nie dolewaj oliwy do ognia.
Wczoraj była wywiadówka i na zaproszeniu na nią było małym druczkiem że…jak się rodzić nie stawi to Schulleitung poinformuje KESP.
A tamta biurwa tylko czeka…
Tu na forum jeden już miał jazdy z biurwa @Affe_ohne_Waffe a ponadto imho dzieci tylko formalnie są rodziców.
Skoro urzędnik decyduje co wolno dać dziecku jesc to czyje one są ?
Przypominam że upomnienie pisemne kiedyś dostaliśmy za ciastka na Znüni.
Była, o postępach i rozwoju brzdąca.
W jakiejś patologii mieszkacie.
Po prostu innej, z innej strony Wam wkładają.
Urzędniki czyje są pytasz? Tego kto ich odwali?
Szkoła nie zapewniła ciastek? Wiesz że zapewnienie wszystkich środków do przymusowej edukacji leży po stornie przymuszającego?
Fajnie mi się właśnie pracuje w Niemczech.
Tu w CH ciężko mają rodziny z małym dzieckiem. Żona musi zostać opiekować się dzieckiem, a na życie jest tylko 1 pensja męża.
Odnośnie kesb. Biurwie szkolnej łatwo kogoś zgłosić do kesb, niczym nie ryzykują i nie odpowiadają za niesprawiedliwe pomówienia
Stawiam tezę, że pewne odcienie skóry i zestawy wierzeń drastycznie minimalizują szanse na bycie zgłoszonym i maksymalizują biurwie potencjał na bycie pozalewnie ukaraną za pomówienie zgłaszanego^^
Bo jest mało postępowa i ma tylko jednego męża.
Znam przypadki gdzie odpowiadali, są różne formy organizacji społecznych przywracające porządek społeczny przemocą.
w malej szwajcarskiej wsi lekki przypał… z polskim akcentem.
Doktor z Arabii Saudyjskiej przyjechał dali mu 700.000CHF bezprocentowo i powitalny banner,
A biurwa zabrała prawo wykonywania zawodu, bo…
w dniu w którym rzekomo zdał egzamin specjalizacyjny w DE…nie było ogóle egzaminu…
link pierwszy z banerkiem
link drugi
link numer 3
no i deczko grubo. Grube fałszerstwo. Podobno zarzuty biurw sa islamofobiczne i ow chce odszkodowania za szykany…
No ale ciekawe czy gminie uda się 700.000 odzyskać.
zobacz na jego nazwisko i porównaj je z nazwiskiem rodowym familii rządzącej Arabią Saudyjską.
To przypadeczek taki, to się wrzuci w koszty.
epitafium nad smiercia systemu opieki zdrowotnej w Niemczech.
Taka sytuacja z wczoraj. Pacjent lat 46 z odlezyna 4 stopnia lezy sobie i ma biegunke po antybiotyku.
Odlezyna 4 stopnia wymaga leczenia chirurgicznego czyli albo wunddebridement albo wunddebridement i zalozenia gabki, przyklejenia folii i zalozenia ssaka prozniowego. Wszystko jest , pytam sie czy robimy?
Nie nie robimy bo mi sie nie chce mowi chirurg. Niech poczeka…poczeka kurwa na co pytam?
No ja jestem z firmy zewntrznej i nie chce mi sie tego robic, przyjdzie w tygodniu etatowiec niech robi…
kumacie. Typ zarabiajacy 5x wiecej niz etatowiec ma wyebane na fulla. Pochui on tam? ano dla kasowania pieniedzy.
Pielegniarki mlode przerazone. No i jeszcze chce, zeby pacjentowi zalozyc cewnik do odbytnicy bo wtedy bedzie z biegunka lepiej…Tyle ze pacjent najprawdopodobniej ma juz po antybiotykoterapii rzekomobloniaste zapalenie jelita i …wkladanie mu ciala obcego na zapalone jelito to …mozna zrobic w nim dziurke,…i …no bedzie gorzej.
No i pan kolega chirurg nic nie zrobil…
No taki mamy niemiecki klimat.