Uroszczenia dyzurowo-podyzurowe

Toć mówiłem od razu, że to się zdobywa prędkością i bullbarem na wjeździe na parking

1 Like

tym sie zajmuje…

oraz tym ostatnio

a co mi sie podoba to dywan w video nr 2 w UK. NHS nie ma biurwy od higieny ?

3 Likes

Jak się procedura nie uda to od razu pacjenta w ten dywan się zawija i wstawia nowy.

1 Like

Poniedzialek wolne w CH. Niemcy 07:00 do 17:00
Wtorek wolne w CH Niemcy 07-17:00
Środa praca w CH 07:00 do 16:00 bo nadgodziny. Niemcy 18:00 do 06:00
Czwartek praca w CH od 09:00 do 19:00 a potem Niemcy 21:00 do 08:00 jak się okazuje
Piateczek w Stuttgarcie od 10:00 do 16:00 oraz dyżurek piątek 18:00 do poniedziałku do 06:00 a potem w poniedziałek w CH od 09:00 do 20:30 i w końcu do domu.

Trzeba mieć pieniądze na prawników na rozwodowe koszta

3 Likes

z rozpiski wynika że rozpoczynasz pracę w poniedziałek rano i kończysz w następny poniedziałek, też rano.
Przez te siedem dni nie masz zamiaru spać ?

weź i nie żartuj. Z taką żoną i z takim przychówkiem chcesz się rozstać ?

2 Likes

Jak tak będzie dalej to tylko kwestia czasu.

Z mojej pensji starcza na 10500 z której zostaje 9000 to…przedszkole 6200 i…czynsz muszę też płacić. Nie wypada aby żona to płaciła …tyle że czynsz 3200 z parkingami.

W PL nie do pomyślenia byłyby takie koszty za zwykle przedszkole gminne.

No ale jak mawia moja żona, Szwajcaria to trochę kraj arabski. Ilość dzieci świadczy o statusie majątkowym. Na co ja jej - powiedz to tym z Erytrei, co na socjalu siedzą .

Wkurwia mnie to powoli,zwłaszcza że pracując na zasadzie robisz dyżur w DE, ryzyko Twoje a my fakturę chcemy to jest 280€/godzinkę brutto. Biurwa z Finanzamtu oraz z Versorgungsanstalltu od razu żreć chca ale to nie taki ochłap jak w CH.

Śpię podczas dyżuru na siedząco albo podczas narkozy. Na krótko daje się żyć ale depresyjne to jest . Fizjologii układu nerwowego nie oszukasz

3 Likes

Ta Szwajcaria to faktycznie niezła abstrakcja jest… w BY za dwójkę brzdąców odpalam w sumie za przedszkole 260€/miesiąc. Za żłobek to było ok. 400€/miesiąc za dziecko.

A jak bym chciał dać dzieci do szwajcarskiego przedszkola międzynarodowego, to bym max. na miesiąc 512€ od dziecka płacił…

Waści, jesteś pewien, że tam się komuś u Helwetów śrubki w makówce nie za bardzo poluzowały, że takie ceny mają? :thinking:

1 Like

Nie. Niskie podatki w CH i outsourcing zadań gminy na obywatela.

Kita-wil.ch/Downloads masz na dole pdf z Tarifreglement

A cena za dzień to jest Einkommensabhängig. Im więcej masz tym więcej płacisz .

A ja żonie mówię żeśmy niewolnicy.

Teraz i tak jest lepiej bo kanton nam ostatnio prawie 7000 subwencji jednorazowo dał.

3 Likes

Jeszcze chwila i dzieci pojda do szkoly.

1 Like

Tylko znasz szwajcarskie szkoły i przymusowa przerwę .

W szwajcarskiej szkole nie ma z reguły stołówki świetlicy czy kateringu. Dzieci mają iść do domu na obiad i przyjść znowu.

Po pierwsze to rozwiązuje gminom wydatki na personel stołówki etc.

Po drugie względy historyczne. Kobiety siedzą w domu i kuchnia dzieci kościół …tyle że rzeczywistość dziś to nie rzeczywistość sprzed 100 lat.

4 Likes

Istnieją opłaty za przedszkole?
Coś mi się kojarzy… coś ze 26ojro za kwartał? Coś takiego?

Nie dolewaj oliwy do ognia.

Wczoraj była wywiadówka i na zaproszeniu na nią było małym druczkiem że…jak się rodzić nie stawi to Schulleitung poinformuje KESP.

A tamta biurwa tylko czeka…

Tu na forum jeden już miał jazdy z biurwa @Affe_ohne_Waffe a ponadto imho dzieci tylko formalnie są rodziców.

Skoro urzędnik decyduje co wolno dać dziecku jesc to czyje one są ?

Przypominam że upomnienie pisemne kiedyś dostaliśmy za ciastka na Znüni.

2 Likes

Była, o postępach i rozwoju brzdąca.

W jakiejś patologii mieszkacie.
Po prostu innej, z innej strony Wam wkładają.

Urzędniki czyje są pytasz? Tego kto ich odwali?

Szkoła nie zapewniła ciastek? Wiesz że zapewnienie wszystkich środków do przymusowej edukacji leży po stornie przymuszającego?

1 Like

Fajnie mi się właśnie pracuje w Niemczech.

2 Likes

Tu w CH ciężko mają rodziny z małym dzieckiem. Żona musi zostać opiekować się dzieckiem, a na życie jest tylko 1 pensja męża.
Odnośnie kesb. Biurwie szkolnej łatwo kogoś zgłosić do kesb, niczym nie ryzykują i nie odpowiadają za niesprawiedliwe pomówienia

5 Likes

Stawiam tezę, że pewne odcienie skóry i zestawy wierzeń drastycznie minimalizują szanse na bycie zgłoszonym i maksymalizują biurwie potencjał na bycie pozalewnie ukaraną za pomówienie zgłaszanego^^

3 Likes

Bo jest mało postępowa i ma tylko jednego męża.

Znam przypadki gdzie odpowiadali, są różne formy organizacji społecznych przywracające porządek społeczny przemocą.

2 Likes

w malej szwajcarskiej wsi lekki przypał… z polskim akcentem.
Doktor z Arabii Saudyjskiej przyjechał dali mu 700.000CHF bezprocentowo i powitalny banner,
A biurwa zabrała prawo wykonywania zawodu, bo…
w dniu w którym rzekomo zdał egzamin specjalizacyjny w DE…nie było ogóle egzaminu…

link pierwszy z banerkiem
link drugi
link numer 3

no i deczko grubo. Grube fałszerstwo. Podobno zarzuty biurw sa islamofobiczne i ow chce odszkodowania za szykany…
No ale ciekawe czy gminie uda się 700.000 odzyskać.

7 Likes

zobacz na jego nazwisko i porównaj je z nazwiskiem rodowym familii rządzącej Arabią Saudyjską.
To przypadeczek taki, to się wrzuci w koszty.

4 Likes

epitafium nad smiercia systemu opieki zdrowotnej w Niemczech.

Taka sytuacja z wczoraj. Pacjent lat 46 z odlezyna 4 stopnia lezy sobie i ma biegunke po antybiotyku.

Odlezyna 4 stopnia wymaga leczenia chirurgicznego czyli albo wunddebridement albo wunddebridement i zalozenia gabki, przyklejenia folii i zalozenia ssaka prozniowego. Wszystko jest , pytam sie czy robimy?

Nie nie robimy bo mi sie nie chce mowi chirurg. Niech poczeka…poczeka kurwa na co pytam?

No ja jestem z firmy zewntrznej i nie chce mi sie tego robic, przyjdzie w tygodniu etatowiec niech robi…

kumacie. Typ zarabiajacy 5x wiecej niz etatowiec ma wyebane na fulla. Pochui on tam? ano dla kasowania pieniedzy.

Pielegniarki mlode przerazone. No i jeszcze chce, zeby pacjentowi zalozyc cewnik do odbytnicy bo wtedy bedzie z biegunka lepiej…Tyle ze pacjent najprawdopodobniej ma juz po antybiotykoterapii rzekomobloniaste zapalenie jelita i …wkladanie mu ciala obcego na zapalone jelito to …mozna zrobic w nim dziurke,…i …no bedzie gorzej.

No i pan kolega chirurg nic nie zrobil…

No taki mamy niemiecki klimat.

3 Likes