Link do artykułu: Co wolno Wojewodom? – Zarobmy.se
O różnych pivotach w polityce są opowiadane historyjki jak to wojny zaczyna się w jednym obozie, a kończy w innym. W czasach, które zostały uwiecznione zwyczajowo zaczynało się to do demokraty wygrażającego z mównicy komu to nie dokręci śruby bo im źle. Ale dawniej kilka innych ośrodków próbowało dokonywać integracji kontynentalnej. Można oczywiście przywołać nawet Greków, Rzym czy Przedlitawia z Zalitawią. Ale wyłącznie dla dekoracji. Z takich ostatnio próbujących i jeszcze mających coś do powiedzenia na mapie jest Reich i niezdecydowane co do własnej mitologii Żabojady (bo niby republika, ale jednak cysorz też – Rzym też takie fikołki przechodził). Tekst…
Z Chinami mają już pod górkę za wiceprezeskę Huaweia. A Rosja musiałaby po drodze ratować przyjść z pomocą uciśnionym grizzly od propagandy lgbtqwerty ![]()
Myślę że Kanada jest w kategorii “nie mój problem” trochę dalej od Marsa.
Z punktu widzenia EU - wymiana handlowa z Kanadą to jest pytanie do księgowego:
-z Kanadą jaką mamy wymianę?
-na ka… kalifat, karaiby… jest! jakieś tyle co miesięczny pekab Niedorzecza;
Może tam będzie w Lądku uwierać, że niegrzecznie aby zbuntowana prowincja kradła kolejne prowincje, ale Lądek nie jest w EU. Więc jest to “nie mój problem”.
Ruscy nawet po prośbie do Kanady mogliby wysłać co najwyżej Ławrowa i pałitrę. Na pocieszenie. Względnie rozbić jeszcze jednego kosmosa, żeby się radioaktywnie zrobiło.
Zwracam uwagę na pozycję i wydajność polskiego sektora spedycyjnego w Europie. Wystarczy się na chwilę odwrócić i cztery czołgi znikają z poligonu w Jagodnem. Psy znalazły te czołgi tylko dlatego że transportowane były w całości.
Dać złomiarzom troszkę czasu to potną ciężki sprzęt na części, części wrzucą do kontenerów i wtedy jest już pozamiatane.
Czyli do pierwszej dziupli nie dojechały ![]()
Sprzęt do Helsinek pojechał z wkładką mięsną. Oni tam na poważnie, nie to o w Niedorzeczu.
To tylko kwestia danego okupanta przecież. Teraz bad to jest Vlad.