Granica dzisiaj

To ta sama logika co w czasach mniniaturyzacji i wywiadu satelitarnego każe umieszczać na obiektach tabliczki
“Zakaz fotografowania”

2 Likes

Już tak bywało z dronami. No kto by pomyślał, że Persowie umieją GPS zakłócać?

Nikogo to nie obchodzi. Półtora roku temu, kiedy przyszedł rozkaz sparaliżowania kraju, instytucje Niedorzecza wykonały go bez mrugnięcia okiem. Ta infrastruktura nie jest krytyczna dla nikogo, kto ma możność decydować.

2 Likes

Podobno jakiś szwej obstawiający granicę poprosił o azyl na Białorusi. Jeśli to nie fejk to to są jaja na miarę naszych możliwości.

5 Likes

Uwierzę jak go zobaczę u Baćki w telewizorze. Bo że Baćka takiej okazji nie przepuści to raczej oczywiste.
Nazwisko, stopień, przydział, ostatni rozkaz dzienny, nazwisko i stopień przełożonego czyli weryfikowalne dane.

2 Likes

Chyba nie fejk bo już zaczynają walić w bęben. Sa nawet fotki gościa.

Co za kretyn. Może to jednak podpucha, bo syf będzie niemożliwy. Już widzę te porównania do Korei.

4 Likes

https://twitter.com/TadeuszGiczan/status/1471768789217943552?s=20

Ale syf się robi.

5 Likes

Mroz , izolacja,Stres.

Kto go dopuscik do sluzby? On wymiekl Psychicznie.

3 Likes

Dlaczego kretyn?
Mieszka w absurdystanie gdzie każą nosić namordniki, zamykają knajpy i hotele, ścigają jpkiem - sam bym walił po azyl jakby mi kazali mieszkać w takim syfstanie.

A to myślisz że są jacyś inni do wyboru?
Zrób IDFowi dzień bez smartfona i wywieszą białą flagę przed śniadaniem.

3 Likes

Bo wstąpił do woja żeby tego syfu bronić, a potem ze współczucia dla “refugees” spektakularnie spierdolił.

I największy grzech. Sp…ł przed rządem i generalicją.

4 Likes

Wstąpił bo płacili i obiecali bezstresowo do emerytury. Jest stresowo - złamali umowę to śmiga.

Jaka płaca taka praca.
Najwidoczniej niczego sensowniejszego nie zaproponowała macocha armia.

3 Likes

no bronił przecież. Tygodniami stał na posterunku z ostrą amunicją i bronią której nie wolno mu było użyć robiąc za ruchomą tarczę dla wroga który trzyma palucha na odbiezpieczonym spuście kałacha, w odległości pozwalającej odróżniać naszywki poszczególnych żołnierzy.

Został wyszkolony i wyposażony żeby zabijać agresorów a tu nagle jakiś cywil patałach z Warszawy każe mu ich wypychać z powrotem za jakąś linię. Przecież on nie robi w odśnieżaniu dróg - to nie jest pług. Wyposażenie i wyszkolenie tego żołnierza ma mu umożliwić zabijanie wrogów a jednocześnie jak najdłuższe pozostanie przy życiu, w stanie umożliwiającym mu dokonywanie kolejnych morderstw na rozkaz.

Ilu agresorów zabił ? O ile hektarów powiększył terytorium Pomrocznej ? Bo dupę nadstawiał bardzo konkretnie.

7 Likes

Ktoś dokonał analizy zdjęć. Wcześniej żołnierz ten nosił zegarek podobno na lewej ręce, w białoruskim telewizorze zegarek ma założony prawą rękę. Więc możliwe jest wszystko: że sam uciekł, że zabłądził, że go porwali …

2 Likes

Albo to ustawka sluzb. A kuwetowy plaszczak stwierdzil ze to kryminalista byl.

Czyli nie wiem co gorsze, kogo do LWP przyjmuja ? Sztuka jest sztuka jak kuweta?

Pare die mial do koncq i nawial. No coz. Ciezki idioten,zwlaszcza ze tam nie ma strefy walk.

3 Likes

Obstawiam dzieciaka w armii. Są i tacy. Znam 1go. Chyba nie ma już fal definityenie, skoro niezaradny bambi kolejny sezon mundur nosi.

1 Like

Nie do końca tak jest, te nakazy i zakazy działają w większości tylko na chętnych zastraszonych, ew. raz na ruski rok będzie problem, jak się pchasz do galerii handlowych i wyskakujesz z łapami do policjantów, zamiast dać im do spisania dokument i posłać w diabły.

Swoją drogą podejrzewam, że tyle samo razy jesteś gościem takich galerii handlowych w Szwecji, co ja w Polsce i jest to dla nas taki sam poziom dyskomfortu.

Fakt, że ja już jestem mocno wycofany z tzw. “życia społecznego” w sensie oficjalnym na długo przed srandemią, więc mogę mieć na ten temat mocno skrzywioną opinię, ale maski nie noszę na ulicy, w tych sklepach, do których jeszcze chadzam też nie, do biura nie jeżdżę, w zbiorkomach też rzadko, raczej taksówkami, i tam też jest normalnie, żadnego testu na srowid nie miałem robionego ani razu. W zasadzie, to dla introwertycznego mizantropa obecna sytuacja pod wieloma względami jest zmianą na lepsze (naturalnie pomijamy świadomość, że to tylko wstęp i przygrywka).

7 Likes

Noszenie maski na ulicy jest zbrodnia na logice. Modelowanie matematyczne dowodzi ze na otwartej przestrzeni zakazic sie droga inhalacji kropelkowej jest ciezej niz wygrac 6 w lotto.

Owszem, na koncercie juz rzedy wielkosci wiecej ale i tak malo. Biura, zamkniete pomieszczenia, galerie handlowe. Tam owszem.

Nakaz noszenia wszedzie skutkuje czyms odwrotnym (pomijajac ze nie ma sensu).

5 Likes

Noszenie gdziekolwiek przez ludzi bez objawów choroby (kaszel np.) i nie plujących na kogoś z 15 centymetrów jest nonsensem, a przede wszystkim nie ma podstaw prawnych w PL. Dlatego jedyną sankcją grożącą za nienoszenie jest stres spowodowany koniecznością obcowania z rozhisteryzowanymi debilami i funkcjonariuszami, mandaty kierowane są do sądów, gdzie są wrzucane do śmieci.

3 Likes

Niby jak mają poznać kreta w morzu kretynów?

Ta, na pewno sowiecka dziedowszczyna by poprawiła stan moralny armii. Tam idą wyłącznie niezaradni, patologicznymi stosunkami się tego nie zmieni.

3 Likes

https://twitter.com/ukrreporter/status/1471886941968871427?s=20

2 Likes

No to sobie popatrzą, dlaczego nie należy takich numerów robić. Niech boli.

4 Likes