Aby je sprzedać ;>
wyniuchałem, że jest ssanie na konkretne narzędzia i nakrótsza droga do celu ($$$) jest opisana w narzeczu C++ (znaczy, większość rzeczy już jest zrobiona jako opensource, tylko trzeba podrasować)
A może python i ewentualnie linkowanie do bibliotek C++ dla jakichś specyficznych rozwiązań?
Nah, cała aplikacja potrzebna, z interfejsem, pluginami etc
Python też będzie musiał byc uzyty, bo i funkcje ML trzeba dodać, ale do pisania większych rzeczy toto się nie nadaje
Przy takim placyku trzeba jeszcze wskazać objętość, bo to nie jest pięciocentymetrowa warstwa asfaltu tylko infrastruktura w dół i w górę.
W kwestii “ile energii trzeba aby tak uporządkować skrawek” liczby są epickie.
Pod spodem i tak trzeba odpalać c, bo sterowanie flow leci na podstawowych komendach.
Kumotrze, o C++ pisałem
przypadkiem też mam kontakt ale zatrudniłem se frontasia do tego. Szkoda zdrowia, tam było tak zawsze
Tak śmiga właśnie NumPy, tensorflow i pytorch. Z pythonem jest taki bool ze ogolnie jest wolny, co nie przeszkadza w zastosowaniach ML, gdzie robi on tylko za dialekt sterujący i nikt tego zbytnio nie zapetla.
Jak zrobić lewicę w bambuko i wykorzystać jako reklamę do nabijania sobie kabzy?
Zrobić gównoburzę jak ten kolega!
Przyznam, zaimponował mi! Chapeau bas!
Nie szkoda Ci czasu na czytanie takich tekstów ?
To bardzo ciekawe pytanie. Co dla Ciebie jest wyznacznikiem pozwalającym zdecydować w co warto czas zainwestować, a co ominąć?
Ja bym sformułował to pytanie, “co w zyciu robisz, że masz czas na czytanie takich głupot?”
![]()
Znasz anegdotę o profesorze, studentach, słoiku, kamieniach, żwirku i piasku?
To najpierw zajmuje się kamieniami, później żwirkiem, a na końcu to tu, to tam się troszkę piasku dostanie. Te “głupoty” oraz aktywność na forum to taki piasek. A nieraz się zdarzyło, że piasek przydał się w kwestiach kamieni i żwirku ![]()
Nie znam tej anegdoty. Kojarzy mi się to z dobieraniem szczelnego stosu okruchowego do mieszanki betonowej, ale to chyba nje o to chodzi
doczytam sobie.
Forum uczy i bawi.
To nie anegdota ale najprawdziwsza prawda dowodząca, że zawsze znajdziesz miejsce na jeszcze jedno piwo (do tego piasku oczywiśćie)
![]()
To zapraszam serdecznie na takie

TIL: zus ma swojej ofercie rentę dla “osób niezdolnych do pracy z powodu nadużywania alkoholu”, zwaną potocznie rentą alkoholową. W przypadku całkowitej niezdolności do pracy, po ostatnich waloryzacjach, wynosi ~1800pln/mc.
Która partia wprowadzi rentę smartfonową ?
Jeszcze boska powinna być, że common sensu poskąpił ![]()
Ostatnio jakies dyskusje tu i ówdzie, że kapitan powinien wprowadzic w szkolach zakaz uzywania. No u mnie juz wprowadzono: ty wychodzisz, gadzety zostają.
We wszystkich prywatnych jakie znam w W-wie to jest od dawna zakaz, nawet smartwatchy nie wolno. Cała elektronika zostaje w domu lub ewentualnie w recepcji oddają starsze dzieciaki.
Państwowych maszyn do mielenia dzieci unikam, ale co mi wpadło w oko to per lekcja czasem są wymogi.
No u nas jest akurat spoko buda rejonowa na dzielni, niemniej wytyczne maja z góry i inaczej nie mogą. Poki co jeszcze zakup srajfona nie jest wymagany w obowiazkach socjalnych rodzica i mozna zdecydowac se. A dwunogi krajowe, wiadomo, niech ktos cos z tym zrobi… samemu przeciez nie bede dziecku zabraniała.
Edit:
lub ewentualnie w recepcji oddają starsze dzieciaki.
Pewnie jak zacznie same wracać to wprowadzę coś podobnego, ale na razie jako jedna z nielicznych “nie nosi”.
Offtop - calkiem merytoryczne posty w dziale jokes
skoro rzeczywistość to joke^^
Są szkoły gdzie smartfona trzeba przynieść obowiązkowo.
I wyspowiadać się z napisanych apek.