Lewica

A co jest wyzwalaczem epigenetycznym po jego ustaniu?

No to skoro wiesz to zastanów się czy tam taka przyczyna w warunkach bytowania może powodować korzystne przystosowania do takiej reakcji na laktozę po odstawieniu od cyca.

1 Like

Nawet jak by czarnych do Szwecji przesiedlić ograniczając im w ten sposób ekspozycję na słońce i możliwość produkcji witaminy D oraz z diety także ją wyrugować, a także kazać się rozmnażaćw swoim kręgu, to ciągle potrwa chwilę (z tysiąc lat?), zanim wybieleją. A do tego czasu cecha epigenetyczna w postaci ciemniejszej skóry będzie przekazywana dziedzicznie… chyba, że nadal czegoś nie łapię… :thinking:

Ło matko, Panie Dziejku. Waści! Ależ to jest tak spory wachlarz możliwości, że można na ten temat dysertacje popełnić.
Już samo zaistnienie w tamtych rejonach różnych tabu pokarmowych to spore źródło możliwości. Sama przyczyna, dla której w tamtych rejonach przyjęło się, iż był zakaz przechowywania mleka i produktów mlecznych w tych samych naczyniach, w których trzymane było mięso, daje równie dużo możliwości i przyczyn dla celowego wywoływania biegunek…
No zlituj sie i powiedz wprost :slight_smile:

1 Like

Tyle że ona nie jest epigenetyczna.
Część karnacji taka jest.

Ale jak puścisz murzyna do MTV to będzie biały^^

Byłeś popatrzeć jak Ci ludzie tam żyją?
Wcale mnie nie dziwi ich sztywna kultura. To dosyć mordercze środowisko.

Akurat u nas też był inny nóż do mięsa i do wszystkiego innego.
Ponieważ to nie ten rodzaj biegunki.

1 Like

Byłem. W kilku miejscach przecierpiałem nawet najmniejsze uchybienia w kwestii stosowania się do zaleceń żywieniowych dla europejczyków :expressionless:

Chyba muszę innaczej spojrzeć na fakt, że mi moje kochanie wojnę za każdym razem robi, gdy niewłaściwego noża albo deski do krojenia używam :thinking:
To się zalicza jako skuteczne poradnictwo małżeńskie, i znowu się dyskusja opłaciła :beers:

2 Likes

Gość który zastrzalił Shinzo Abe.

6 Likes

“Shinzo Abe należał do klanu władzy. Coś jak w USA Kennedy. Rządził przez ostatnie 8 lat… czyli ewenement w Japonii, coś jak Merkel w DE. A został zastrzelony kilka dni przed wyborami, podczas dosyć spontanicznego spotkania wyborczego, przez byłego żołnierza japońskich sił zbrojnych… pomimo spontaniczności wydarzenia wiedział zabójca gdzie i jak dostać się na tyły nie niepokojony przez ochronę. Te zdjęcia powyżej to hucpa.
Shinzo Abe prowadził bardzo asertywną polityke w stosunku do Chin, ale bardzo “przyjacielską” w stosunku do Rosji… zdaje się, że komuś zależało, żeby ta linia prowadzenia polityki w kwestii Rosji w Japoni się zakończyła… i zaczęła faktycznie wroga”

Taka narracja teraz krąży w CN :wink:

2 Likes

Która zapewne nie ma nic wspólnego z wojskiem…

Smarkaty często mnie pyta jak są przeprowadzane zamachy na decydentów i mam zwyczaj zwalać na udział ochrony w podmianach na tronie. Codzienny stres “czy otaczają mnie przyjaciele czy też jestem już otoczony?”.

3 Likes

Podmianka (albo wysyłanie sygnału). To i to równocześnie.

Smoleńsk to było to samo itd itp.

2 Likes

a nie sądzisz ze chodziło o Skrzypka?

1 Like

Czym ten Skrzypek nagrabił sobie w Bazylei że postanowiła go usunąć ?

Oficjalna agenda rządu warszawskiego obarczyła winą za rzekome morderstwo prezydenta aktualną obsadę Kremla.

Morderstwo głowy państwa to wystarczający powód aby dokonać inwazji Rosji a przynajmniej wysłać korpus ekspedycyjny celem wprowadzenia praw LGBT+ w Królewcu. Dopiero co wróciłem z PL i potwierdzam że na tam miejscu o mobilizacji cicho. Temat nie istnieje. Co prawda systemowe przekaziory tam nad Wisłą grzeją już temat dyskryminacji dymających inaczej w Królewcu ale na razie jeszcze czynią to na pół gwizdka.

Widziałem również konwój dwóch Leopardów eskortowanych przez WSW, przewożonych autostradą nocą za to przy pełnej dyskotece.
Konwój poruszał się w stronę Niemiec.

Dwoma Leopardami dzielni wojacy domofona zamierzają Berlin zdobywać czy jak ?
Dlaczego czołgi wiezione są na zapad (nie były oznaczone lliterą “Z”) skoro wojna oficjalnie jest na wschodzie ?

2 Likes

bez pytania starszych zamknął linie kredytową w IMF (2mld USD rocznie opłaty za utrzymanie)
Samolot jeszcze dymił w Smoleńsku, jak do NBP wpadł Belka i decyzje Skrzypka odkręcił.
Linia została zlikwidowana dopiero kiedy Polandia zgodziła się utrzymywać amerykańskie bazy.

Taki Michnik tez w owym czasie pisywał odezwy ‘do braci Moskali’ (zadziwiająca zgodność z Lechem), jakos nie został odsunięty ze stanowiska.

neh, do remontu jechaly pewnie, albo na upgrade. Zdaje się ze 2A4 sa teraz upgradowane do 2APL

3 Likes

Też miałem takie podejrzenia, bo tam jego zaplecze też frunęło.

A czym nagrabił sobie Kadafi? Wolno sobie pogrywać z IMF?

Najwidoczniej też mieli zastrzeżenia do innych pasażerów. Nazbierało się ich, pojawiła się możliwość i poszło do wykonania.

Jednocześnie tworząc rząd na uchodźstwie?

Tylko dwa widziałeś.

Drogie były to szkoda^^

A że inny kamuflaż?^^

2 Likes

Jeden by dał radę, tylko musi mieć psa w załodze

Mobilizacja przed wyborami to jest finis Kaczoland więc jej nie będzie.

Po wyborach (jesien 2023) z resztą też nie, bo albo nie będzie już co zbierać, albo wprost przeciwnie, karty już będą nie tylko rozdane, ale i zgrane i lewy sciągnięte.

Niczym bo nic nie mógł i nic od niego nie zależało. W samolocie nie było nikogo decyzyjnego, bo Jaro został na lądzie (o tyle o ile jest decyzyjny)

2 Likes

A po wyborach to kogo? Do 55roku tylko można mobilizować.

Cały korelator tam leciał. Od tych co planują, nie decydują. PiS bez tych ludzi to kabaret - wydmuszka.

1 Like

Hm, czyli szanowny pan sugeruje, ze przed kwietniem 2010 PiS był krynicą mądrości i nie był wydmuszką?:slight_smile:
[tzn generalnie sie zgadzam, że nastąpiła wtedy dekapitacja prawicy, ale też nie mam zbyt dużo wiary w jakąś dramatycznie inną moc sprawczą tamtych ofiar vs zaplecza prawicy dziś]

2 Likes

Nie. Sugeruję że przed 2010 ta partia miała jakikolwiek korelator.

Pan sugeruje że to prawica?

Nie że moc sprawczą, ale ktokolwiek w ogóle tam myślał i znał się z kim trzeba w instytucjach innych korelatorów zagramanicznych.

1 Like

oczywiście, ja zawsze w polityce nazywam partie tak jak siebie same nazywają, bo przecież inaczej to jest bez sensu. Tzn inaczej próbujemy wtłoczyć wielowymiarowy obiekt w jednowymiarową oś prawica-lewica i jeszcze do tego ta oś jest zdefiniowana w świecie, gdzie najszybszym środkiem transportu był jeździec na koniu. Więc łatki co najwyżej mogą ułatwić trollowanie gimbazy (podstawówkobazy?) w sieci

2 Likes

Szczególnie partii afrykańskich (regionu juropa środkowa und afrika).

Nie widzę przeszkód.

Widzę więcej parametrów.

Napoleon miał już semafory na lusterka.

W takim razie jestem w stanie stworzyć program polityczny partii, która nie zajmie żadnego miejsca na płaszczyźnie lewo-prawo/indywidualizm-kolektywizm.

2 Likes

zacznijmy od skopanych założeń demokracji: ponieważ tłuszcza wybiera sobie władzę to celem zdobycia władzy trzeba obiecać tłuszczy poprawę jej losu. Co jest z definicji niewykonalne - bogactwo jest wytwarzane i odkłada się u myśląco-kombinująco-zasuwających a nie u tłuszczy.

Demokracja w jej dzisiejszej formie oznacza zatem oczekiwanie i przyzwolenie na zabór i redystrybucję wytworzonego bogactwa od bogactwo to wytwarzających do bogactwa pożądających lecz nie zasuwających.

Demokracja w jej dzisiejszej postaci jest systemem przestępczym.

2 Likes

Trochę lichy ten korelator być musiał, skoro dobrowolnie dał się wtłoczyć do jednego samolotu, lecącego w dodatku nad wrogie terytorium…
Tak dla porównania, moje kochanie podczas jednej z pierwszych randek tym u mnie zapunktowało, że w dyskusji o inwestycjach przytomnie powiedziało, iż wszystkich jajek do jednego koszyka się nigdy nie wkłada… myśmy mieli wtedy po 24 lat, więc śmiem twierdzić, że wykazywaliśmy wtedy więcej przytomności niż tamto kierownictwo 40milionowego państwa…

2 Likes