Nowy ład

Jeśli będzie łatwiej dostać broń to pukawki zdrożeją, pytanie tylko o ile od teraz, na portalach aukcyjnych pustki jeśli chodzi o używane Remingtony 1858 Uberti

2 Likes

niby teraz jest trudno^^? masz czyste papiery trochę nauki , trochę kasy i dostajesz czerwona książeczkę Mao^^

1 Like

Pietty pod dostatkiem.

Czyżby?
A może jednak sklepy zamawiając więcej niż skrzynkę amunicji naraz dostaną wreszcie normalne ceny hurtowe?

Prawo nie jest istotną barierą w dostępie do broni w Niedorzeczu.

2 Likes

Pietta licha.

Jest wyłącznie upierdliwością to pominięcia.

1 Like

Do tych ciśnień nie potrzeba jakości.

1 Like

A dostaną? a jeśli dostaną to nie będzie dodatkowego podatku od posiadania w domu ammo?

ale są też chyba inne aspekty niż wytrzymałość materiałów?

1 Like

podatek a za co? Kupiłem 1000 szt i tego samego dnia w piz…wystrzelałem^^ kto bogatemu zabroni^^

1 Like

Istotnie.
No ale przecież sypiemy po uważaniu ile wlezie, a nie żeby jakoś się z tym cackać^^
No i przedmiot użytkowy musi to znosić. Kiedyś znosiły więc nic nie trzeba poprawiać cięciem kosztów.

Jak Pan nie ma do okazania łusek to proszę wskazać gdzie - złomiarze będą w niebo wzięci^^

1 Like

aaaa :sweat_smile: proszę bardzo strzelnica tu i tu^^ jechać… zbierajcie i liczcie łuski :joy:^^

2 Likes

https://www.zerohedge.com/crypto/weaponization-money-and-financial-rails-must-end

3 Likes

Tego osobnika wkrótce można będzie spotkać przy wylotówce z Kielcowni. https://stooq.pl/n/?f=1473815

2 Likes

Hm, po obu stronach Bugu żądania, po obu stronach Bugu zbijanie kapitału politycznego…
O tempora, o mores…

2 Likes

w którym kierunku ? na Skarzysko czy do Jędrzejowa?^^

1 Like

Stawianie żądań można przetłumaczyć na “weź i to zrób zamiast mnie” czyli formę spychologii. Czy to ten sam gość który niedawno twierdził że UE się we wszystko wtrąca i staje superpaństwem wbrew traktatom z Lizbony ?

Schizofrenia mu się objawiła ?

A propos MiGów 29: mieli oddać je Ukraińcom, oddali je Amerykanom. Te MiGi to one bardziej potrzebne są we Lwowie czy w Ramstein ?
Mieli dostać w zamian F-16. Okazało się że Amerykanie “tego na razie nie przewidują”.
No i za te używane amerykańskie F-16 trzeba będzie zapłacić. Kiedyś. A MiGi znikają z jednostek teraz.

Nie do końca wiadomo czy te używane F-16 to one nie będą pochodziły z bazy w Davis-Monthan i czy to nie są te egzemplarze które stoją na pustyni od dwudziestu lat …
Jakiś czas temu nad bazą Davis-Monthan przeszła burza i niektóre ze składowanych tam F-16 wyglądają teraz tak:

Się wyklepie i puści do żyd… tfu, polaka ?
Amerykanin płakał jak sprzedawał ?

Czy pozbawienie się jedną decyzją administracyjną połowy lotnictwa będąc państwem przyfrontowym jest rozsądne ?

5 Likes

Zaraz tam państwa - obszaru^^
Przedmiotu handlu. Nie podmiotu.

4 Likes

I to takiego co może dziaĺać bez “sojuszniczych” kodów.

4 Likes

To raczej wygląda na kłótnię w rodzinie. DoD wcale nie chce tego ziemniaka:
https://twitter.com/TaraCopp/status/1501284300892770311

Ja to widzę tak: wujek Sam chciał przeprowadzić swoją standardową operację “ty szturchnij niedźwiedzia, a ja cię obronię” naciskając na PL, żeby wysłali samoloty, ale wasal jakby… zmądrzał? I mówi “weź mój kijek i sam go szturchnij”.

7 Likes

Hetmany orzełka już publicznie wyrażają wątpliwości co do angażowania się w obronę cudzego dupska przed ekspedycją karną (wszystkie działania wskazują na taki właśnie charakter), dlatego zwalają wszystko na natowskie dowództwo, żeby nie było na nich jak się to wymachiwanie szabelką skończy na ich podwórku i postawią im w wykonalność “no teraz nas brońcie” kiedy oni już będą w samolotach ku bezpieczniejszym jurysdykcjom.

Przecież z technicznego punktu widzenia postawienie armii jako kordonu sanitarnego względem Białorusi już przetestowano, dostawienie tam cięższych związków operacyjnych nie jest wcale niewykonalne, a pod takim a2ad przepchnięcie w gości na stronę Rusi OT żeby sobie tam porobili co uważają pod hasłem “otwarcie sezonu na kacapa” i punktacja za fragi.
Kłopocik pojawia się po prawej stronie wykresu “co dalej?”.
No bo awantura się skończy, a zapad się wypnie że to samowolka była i w zasadzie kacap prawa człowieków ma zgodnie z konwecjami i będą harcerzy ciągać po sądach co już mieliśmy na przykładzie Iraq.

Po takiej selekcji hetmanów nie ma żadnego z jajami na tyle, żeby wskazać iż obrona Ukru nie jest wcale w interesie, ale to nie jest powód żeby nie urządzić sobie z tego powodu wypadu na kacapię i nie poćwiczyć sonderkomando na tym poligonie po stronie kacapskiej.

Przepraszam za nazywanie bohaterskich Rosjan, druhów naszych najmilszych kacapami - już poprawiam onuce i wracam do trollowania. No więc Wołyń^^

4 Likes

Anglosaskie mass-media podkręcały Polskę, Bułgarię i Słowację by przekazały Migi Ukrainie już w niedzielę.
Polacy bardzo przytomnie odbili piłeczkę w stronę USA. - Chcesz? To Ty im daj.
Pentagon obsrał zbroję, a media teraz palą głupa, że to był niby polski pomysł.

Dobrze kombinują.
W interesie doliny Wisły jest wciągnąć USA w tą wojnę.
Co nas teraz obchodzi Tajwan, skoro za miedzą mamy awanturę jak sto pięćdziesiąt?
Lepiej się bić o Kijów niż o Kraków.

Polskie Migi to szmelc.
Zabijają polskich pilotów i robią dziury w polskich kartofliskach.
Ja bym te wszystkie Mig`i wymienił za trzy sprawne dzikie łasice.

4 Likes

Jak im się z wojną spieszy to niech atakują sobie bezpośrednio Władywostok, Anadyr, Anchorage czy Seattle. Desant na Sachalin ? Kontrdesant na San Diego ? Blisko jedni do drugich mają.

bo je do tego stanu Polacy własnoręcznie doprowadzili.

3 Likes