Link do artykułu: październikowe baszowanie Barona – Zarobmy.se
#Bashowanie Barona z Bagien Odbędzie się z punktu widzenia techkapłana, który słysząc skargi nietechnicznego śmiertelnika zwraca uwagę, iż ten grzeszy przeciwko urządzeniom, przeciwko kulturze technicznej oraz systematyczności w jej krzewieniu na Bagnie z czego chochliki mu się lęgną czyniąc entropię w sprzęcie. W ciemnocie technicznej lud Bagien żyje, rytuałów nad maszynami nie odprawia, w pogardzie ma dary dotacjami z fabryk zsyłane i jak to lud nietechniczny – z pewnością gnuśny, uczyć się nie chce i słuszne plagi nań spadają. Aby się mieli szansę nawrócić i jednak kogoś do posługi technicznej przysposobić by obrządki czynił i rytuały nad duchami maszyn w…
Ten litwiacki region ma dluga tradycje handełe z Azją, Ostatnio czytałem ‘Kochanek wielkiej niedzwiedzicy’ S. Piaseckiego. Całe wsie żyły w miedzywojniu z handlu z sowietem. A po obu stronach granicy towar organizowała i odbierała ta sama mniejszość (w niektorych miejscach pewnie wiekszość
)
Hej , gadałem z Baronem, prosił by przekazać słowa uznania dla poety: Nigdzie i nigdy tyle komplementów nie zebrał co w tekstach. Więc chodzi dumny jak paw.
AD 2024 jest bardzo dobrym rokiem. Słowa wieszcza z przed lat sp rawdzająsię w 100%:
Co kilka lat cyklicznie ambaras ten się zdarza.
Nadchodzi krok po kroku rynek prywaciarza…
Już wkrótce nieuchronnie by ulżyć swej niedoli
Ustawi się pod firmą kolejka pokornych proli
Zaduma się twa głowa rozjarzy cygar w pysku
Ułożysz wnet plan pracy przystąpisz do wyzysku
I biurwa dziś bezsilna wykończyć cię nie zdoła
wiedz że się rozpoczyna relaksu twego pora
Gdy w lesie na ambonie czatować chcesz na zwierza
Nareszcie żaden leming przepłoszyć go nie zamierza
Więc ciesz się pełnią życia, swobody i rozwoju
Łaskawie dawaj pracę tym co dziś są w gnoju
Powyższe dzieję się w czasie rzeczywistym. W ukropolu bieda i prol łasi się za miejscem przy maszynie a i miejscowe spóściły z tonu. Baron się śmieje, że robotnice do fabryki zaczyna testować z ustnego przed dopuszczeniem do wyzysku…
Widlak w kolorze muchomora zrobiony, tylko hamulce kiepsko działają. Już się skanęli dlaczego przejazdy miedzy halami poszeżone były z rozpędu.
@Sejczu to zbyt zajęty by systemy spinać. Składa drony razem z poetom a @Nobad je zawija w sreberko i wysyła prościutko na frąt ruski.
Jedyne na co liczy Baron to, że byćmoże od Sejcza odzsyka graty które Ten miał usprawnić. A nawet jeśli nie to cóż… taki są koszta mania przyjaciół kumotrów i odpis trza będzie sporzadzić na kontach księgowych trójkach.
Fluktuacja na trendzie. Trend Baron zna od lat. Sam się żalił.
Wyzyskiwać ile można i przygotować się na taki trend jaki był, a nie chwilowy odpał.
Bo mechanizacja i tak konieczna, a tam nie ma kto się tym zajmować.
Bo wiesz - te prole głodne, te co mają kupić lemura też zaciskają pasa.
Bo używać trzeba ![]()
A hamulca najlepiej się używa jak się jeździ. To się wypada od czasu do czasu przejechać, a nie w kąt rzucić i czekać aż myszy się zalęgną.
W kolorze trawy też trzeba zrobić uszczelniacze, bo Wy tam nie ważycie kubełków przed wzięciem na widły. I te widły na glebie wylądują, a olej sięgnie powały.
A jeszcze jedną rzecz sprawdziłem - na naczepę może wjechać 7.2 tony widlaka (tak są zbudowane naczepy). Czyli zielony z ładunkiem luzem, a czerwonym bym nie szalał bo się nie zmieści.
Znaczy codziennie jeżdżą więc nie boli, tylko trzeba umieć jeździć i rampa się przydaje.
Spiął, tylko mu się RS nie podoba na tym chińczyku i szuka innego rozwiązania.
Z Baronem nikt spraw technicznych nie omawia, bo i po kiego?
Pewnie kiedyś będzie po miał drodze. Zawsze może paczką wysłać ![]()
I Baron i Siejczu mają swoje za uszami. Już ja swoje wiem.
Coś mi jeszcze przyszło do łba, ale nie chciało mi się dupy zawracać. Więc tekst nabazgrze.
I naklejki na widlaka kup:
https://www.ebay.co.uk/itm/201497719038