Uroszczenia dyzurowo-podyzurowe cz 2

Kontynuacja poprzedniego wątku.

za długo było normalnie. Pierwszy zgrzyt dzisiaj taki:

No tak w mailu zaoferowaliśmy tyle aale to pomyłka jest. No my chcemy jednak Panu dać 130.000CHF no a to to nie to niee.

No i zaczyna Pan prace o 07:30 a kończy o 21:00. Momencik jak to wyczerpuje 50 godzin tygodniowo. A no tak ze od 13:30 ma Pan przerwę 4 godziny dziennie…07:30 do 13:00 praca daje 5,5 godziny od 13:00 do 13:30 ma pan systemowo odliczane 30 minut przerwy obiadowej.

50 godzin tygodniowo oznacza 10 godzin dziennie, 4,5 godziny robisz Pan od 16:30 do 21:00 te godziny. 6,5 godziny do godziny 13:00 przerwa obiadowa połączona z przerwa no i potem do 21:00 lecisz na izbie przyjęć psychiatrycznej.

Mamy odpowiedz dlaczego psychiatria szuka kogokolwiek do pracy.

7 Likes

czy to oznacza, że pouznawali papierki o których uznanie od tak dawna walczyłeś?

mogą dalej szukać, chyba, że powyższy profit przeważa koszty?

W PL jest taki dowcip: "Czym się różni szkoła od szpitala psychiatrycznego? W psychiatryku personel jest normalny. " Gdyby w HELL tak było, to można by poprosić o poważne traktowanie, a tak, co poradzić?

3 Likes

Akcja wartką niczym woda podczas używania spłuczki w WC.

Jak im powiedziałem że skoro nieporozumienie to ok to adieu i miłego dnia i idę i nie podpisałem …i poszedłem to kurier dziś przysłał umowę skorygowana i 15 procent więcej niż pierwotnie.

No i te podpisałem .

Zadzwoniła do mnie moja szefowa z info że chyba teraz dobrze i opierdol Halinkohelgi helweckiej dostały .

7 Likes

ja pierd…^^ “Wojna o Tron” to przy twoich przygodach nudna rozrywka^^

6 Likes

zmiennośc prawie jak na Wall Street

Medyka czekają też takie sceny, jak to w szpitalu psychiatrycznym :wink:

no ale twardym trzeba być:

a Medyk jest twardy :slight_smile:

5 Likes

a w świętego Mikołaja też wierzysz ?

Druga sprawa: skoro kasa jest negocjowalna to warunki pracy też. O przerwach i ilości godzin pracy w tygodniu piszę.

jak odesłałeś podpisaną umowę to pozamiatane.

3 Likes

Odesłałem umowę w wersji która mi się podobała

Ale zawsze okres wypowiedzenia 7 dni więc jak co to znana mi opcja

5 Likes

Na Indianina trzeba uważać. Przynajmniej tak w jednej książce było :smiley:

3 Likes

no właśnie czy to nie rozwiązuje problemu? isć tam żeby uwierzytelnili kwity, a potem się zawinąć?

Znając realia z opowieści to jest to pozwolenie na przyjście do pracy, ale nie na prace.

3 Likes

@MedicusHellveticus , reasumując negocjowałeś płacę za pozwolenie przyjścia do pracy, teraz pora na negocjacje ile zapłacą za właściwą pracę :wink:

3 Likes

@GrzesiekCiekawski przepraszam za opoznienie. Nie, to uznano wczesniej ale co z tego, pracy brak..

@stasiek wcale mnie nie zdziwi jak mnie jeszcze w lipcu przed rozpoczeciem pracy tam wyjebia. W medycynie ejst jak w kinie, wszystko sie moze zdarzyc a jako obcokrajoweic to ja moge se…poczynic wpis na forum.

ale na dzien 31.07.2026 koncze z ubezwlasnawalnianiem. Bo konflikt interesow zachodzilby.

Byloby ciekawie jakby mnie np 31.07.2026 ponformowwali, ze jednak mi dziekuja i mam nie przychodzic do roboty…

3 Likes

Czasami warto się rozejrzeć i popatrzeć na instalację wykonana bo na razie to ja patrzę na schematy instalacji .

Wykonana instalacja pokazuje czy to kondensację czy nieszczelności i jak kapie to powoli sobie mały spodeczek podstawiasz aby nakapalo

Co.mi powiedziano w pierwszym dniu wizyty. Pensje na psychiatrii są dodatkiem na cele reprezentacyjne

Zarabia się na ekspertyzach dla biurwenamtow sądów etc

3 Likes

kick-backiem śmierdzi mi to na kilometr.
To po okresie próbnym raczej, ten smród.

2 Likes

Takie pierdolenie wiesz. W medycynie gdzie są pieniądze to jest kolejka do nich. Nie schissusländerstwa.

Co są do roboty gonieni.

Immatrykulowalem się i doktorat robię. 9 raz z rzędu

5 Likes

Ci życzę. W zaciszu gabinetu prezesa sądu albo innego prokuratora okręgowego ofc.

2 Likes

Akurat teraz doktorat być może zrobię bo politycznie przepychają wszystkich.

Potrzeba 50 doktoratów wypromowanych dyrektorowi żeby dostał się na szefa psychiatrów w Zurychu (puk)

Wiadomo za rok będzie rozpisany konkurs ale i nas ptaszki cwierkaja że towarzysz dyrektor nasz wygra bo wygrać musi. Pytali o innych co doktorat chcą robić …

4 Likes

Czy Medyk zrobi doktorat?

• Tak w helwecji
  • Tak jeśli z helwecji ucieknie
  • Nie, bo siostrzeniec obetartza też musi zrobić
  • Nie, bo jest shissuslanderem
  • Na oddziale wytłumaczą mu wreszcie, że jest tam od xx lat tylko pacjentem
0 voters
2 Likes

Czy Medyk zrobi doktorat?

• Tak w helwecji
  • Tak jeśli z helwecji ucieknie
  • Nie, bo siostrzeniec obetartza też musi zrobić
  • Nie, bo jest shissuslanderem
  • Na oddziale wytłumaczą mu wreszcie, że jest tam od xx lat tylko pacjentem
0 voters

Na prawidłowe odpowiedzi Medyk czeka do najbliższego problemu z systemem.

2 Likes

Są torturowani - muszą spotykać się z pacjentami. Piniążki same nie skapują.

1 Like