Czytając te Wasze wyliczenia, dochodzę do wniosku, że mokry sen goldbuga, czyli kupno kawalerki za 1oz to będzie wtedy, gdy chińczycy będą chcieli zaopiekować się nowymi złożami
W Mariupolu zapewne dałbyś radę kupić za jedną uncję domek z ogródkiem. Problemem mogłoby być ustalenie gdzie kończy się nieruchomość a zaczyna otaczający ją ogródek.
Dobry
żeby nie robiło się nudno
wczoraj po południu ceny urzędowe metali szlachetnych na comexie poleciały na pysk.
Okazało się że spread na srebro w tavidzie w Estonii skoczył z ok. 20% jakieś dwa tygodnie temu na ponad 50% dzisiaj.
spread na dziś: 53%
Amerykański urząd d.s. kontroli cen metali sobie, rynek sobie …
Ciekawe co sie okaże: kto ma dłuższego …
Zamiast narzekać cieszyłbyś się z okazji do arbitrażu. Typowy Polak:)
skoro urząd zadecydował że srebro jest warte poniżej 20 FEDów za uncję to pożądam tego srebra w jego cenie urzędowej.
gorzej.
Ale tak serio - są miejsca gdzie się kupuje po cenie comexowej? +VAT (jeśli jest) + marża oczywiście
@impeer jakie teraz ceny u Ciebie?
FlyingAtom ma po 25,3 € filharmonika
edit. mają jeszcze ~20 tubek wg. strony, powyzej juz pojawia się komunikat, że brak w magazynie
Taaaak, konkurencja właśnie ma fajne ceny tylko towaru brak ;p
W GypSilver 80kg wala się po półkach, może nie tony ale nie brakuje.
Dam znać. To nie jest sprzedaz ciągła i negocjujemy za każdym razem cenę więc… Muszę nadać sygnał tajnym szpiegowskim satelita, będę wiedział to dam odpowiedź
Możliwe, że wcale nie jest za tanio. U mnie towar jest z rafinerii kupiony po X, więc opłaca się czasami nie sprzedać jak jest za tanio bo nie ma zabezpieczenia kontraktami. Ale postaram się odpowiedzieć szybko i rzetelnie.
Byk 3750, Germania 3850.
Sa takie same ino Germania ładniejsza co jak wiadomo ma zajebiste znaczenie jak kupujesz srebro na sztaby na dziesiątki kilogramów ;p
1 oz?
masz jeszcze?
Uncjowki poszly, pusto, było kilkaset ale się rozeszło (nie mi osobiście, ale z magazynu zniknęły po tych cenach co były). Chodliwe toto.
Do sierpnia nie będzie, może w sierpniu się pojawia.
Jakby było zapotrzebowanie to można ich zrafinowac kilka masterboxow, ale w pewnym sensie to na zamówienie musiałoby być.
Kto zapakowany w marcu 2020 tego nie przekonam do niczego i nie chce, gratuluję wszystkim wyczucia momentu wtedy.
Wydaje mi się że teraz znowu jest przecena. No i jest fizycznie od groma, jak się wszyscy rzuca to to co leży tygodniami potrafi się rozejść w jednym rzucie w kilka godzin. Kiedy lepiej kupić - każdy ocenia sam
No i oczywiście “konkurencja”, co to za konkurencja co razem imprezuje i śpi w jednym pokoju i z jednej flaszki kefir pije
se : 54.06%
U mnie w magazynie jest, ale poczekajmy…
Ale w sztabach, a ludzie chcą w obrazki^^
Jest za tanio, ale poczekajmy^^
Bo ceny metali przemysłowych się wstrzymały ze wzrostami i produkcja jest od razu wstrzymywana - byli przygotowani. No to metali pochodnych tej produkcji też nie będzie^^
Możesz podawać ceny w jakiś normalnych walutach, a nie biletach PRLaBanco?
Bo musi być małe i z obrazkiem.
Cegłę to już na żółte się przelicza.
Dziękuję, w razie jakby ceny dostały kota to opróżnicie mi magazyn?^^
Kiedy sprzedać… oto trapiące pytanie^^
Kartel!