Zakupy PM

Byle z ketchupem

2 Likes

Soooo true.

5 Likes

3.1E3 FEDów za uncję barbarzyńców.

To jeszcze “zakupy PM” czy już “core meltdown” ?

8 Likes

Jak na razie limes zmienia się co 10 minut regularnie, jak ja lubię to hasło Sky is the Limit

4 Likes

Jestem leniwy, zlinczujcie mnie.

Czemu gdxj stoi niżej niż w trakcie plandemii, a cena reliktu jest tak 50% wyższa?..

3 Likes

Przyłożę pod Twój stos moją pochodnię…
Ponieważ na ass-etach gdxj wykonano pracę, a zooto sobie tylko leżało i nic nie robiło.
W skutek tej kupy, nikomu niepotrzebnej roboty udziały stają się bezwartościowe.
Z tego prosty wniosek dlaczego tang ping i bai lan.
Gospodarka straciła sens.

9 Likes

11 Likes

kopalnia złota to nie to samo co sztabka złota
jedno leży i jeść nie woła, drugie ma pracowników i rolowanie kredytu (a ZIRP is dead baby)

tych juniorów to teraz będa grubasy połykać

3 Likes

Wczoraj Peter Schiff zatwitowal ciekawe spostrzezenie:
Zloto przebilo 2000 w lecie 2020 roku i trwalo 3,5 roku, az przebilo 2100, teraz wzrost z 3000 na 3100 trwal 2 tygodnie

Jak tak dalej pojdzie to 3100 na 3200 moze potrwac 4 dni, czego wszystkim ‘goldbugom’ zycze :slight_smile: i zebysmy musieli wykresy robic ze skala logarytmiczna jak w Weimarze :slight_smile:

10 Likes

Kiedyś pisałem, że jak zoooto będzie tak rosło to będziemy mieli inne zmartwienia. Ja mam.

9 Likes

Bo ja wiem czy to bedzie tak dobrze jak Au wystrzeli w górę.
P.S. widze ze Gospodarz mnie refleksem i klarownoscia wywodu uprzedził.

5 Likes

ale cos sie zmienia. Jak juz zaczyna sie w DE dyskusja o stawce 190 EUR/h dla anestezjologa freelancera i nie jest to dla korpory problemem…

wczesniej stekali na 100/h

6 Likes

Wykres Weimarski był zmartwieniem, wykres Weimarski 2.0 to katastrofa. Lepiej abyśmy nie musieli tego robić.

6 Likes

Niby człowiek wie, a jednak się łudzi.

7 Likes

zmartwieniem, które doprowadziło do 100mln trupów

kolejny może byc liczony w miliardach.

8 Likes

Jesteśmy pewni, że to jest bug, a nie feature?

4 Likes

Wtedy był ficzer, ale wtedy był początek logarytmicznego wzrostu populacji homo sapciów na planecie. Tym razem nie wiadomo, nigdy w historii pisanej nie było tylu żywych na raz z tak małą dzietnością jak obecnie. Jest trochę wykopalisk sprzed epoki znanego pisma, ale jedyny znany, żywy łącznik z takimi epokami to populacja Basków i ich język.

Wróżenie z kości… jesteśmy jedyną rasą homo sapiens jaka przeżyła. To mógł być przypadek. Wiemy że nie pierwszy, podejrzewamy, że nie ostatni.

8 Likes

dostosowując się do forum: pewna jest tylko cieplna śmierć wszechświata i ulgi podatkowe

zmniejszenie populacji - > koniec darmowych studiów i edukacji do 40ki → reboud

zakładając, że będziemy się poruszać po typowym wykresie bańki, my powinniśmy się jeszcze załapać na bull trap

4 Likes

Jakieś wskazówki gdzie można poszerzyć wiedzę o tym zagadnieniu?

4 Likes

Baskijki są dość ^^wybuchowe :slight_smile:

4 Likes