To chyba już, trwają negocjacje kto i ile ma sobie odpisać.
Odpis dla banksterskich inżynierów to koszmar, który przewyższy kilkuset krotnie ich koszt prowadzenia działalności.
Stąd nerwowość, nie przywykli. Zawsze rachunki płacił ktoś inny.
Bilanse w sektorze już od kilku lat dzielone są na nowo - majątek trafia do innych spółek-córek niż zobowiązania. Jak na rynku tąpnie to syndyk masy upadłościowej po otwarciu łomem sejfu w centrali banku znajdzie w nim podpisane umowy sprzedaży transferujące własność spółek z majątkiem hen daleko za morze. Po drugiej stronie bilansu “majątek banku” okaże się być “zainwestowany” w zakup córek innych banków - zupełnym przypadeczkiem tych wypakowanych importowanymi śmieciami, wykupionych w ramach swapu na assetach od zamorskiej “konkurencji”.
Mając w dyspozycji kilka kompletów takich podpisanych dokumentów punktowe ugryzienie banksterki jest bezsensowne a na globalną i koordynowaną akcję w klimatach “piątek, trzynastego” brakuje papieża z jajami. Kto pierwszy podniesie rękę na banksterkę ten jako pierwszy zostanie przez nią utopiony w gównie.
Wniosek dla bardzo małych misiów jest taki żeby wyrywać od banksterki cokolwiek, tak długo jak realizuje ona jeszcze operacje typu ‘wypłata’ w okienku. Te czasy powoli się kończą.
https://twitter.com/oriental_ghost/status/1477597868479246337?s=20
https://www.youtube.com/watch?v=g1c5Gf0ZlC8
Hej, tu masz pełną listę (goldvorsorge.at) i nie daleko od CH ![]()
@Au
Cup&Handle nadal w grze. Niemniej to “uszko” powinno się wydłużyć, wtedy zostanie spełniony techniczny warunek wybicia w nieznane dotąd rejony oporu.
Edit: @Ag
Na kwartalnym interwale widać że coś drgnęło w górę ale nadal jest to jedna wielka niewiadoma. Można dostrzec że Momentum (Tempo) zaczyna rozbiegi. Wiadomo, to jest crimex i tutaj banksterka może zaraz coś pomieszać.
Edit bis: Zapewne na IT pismaki mają galaretę ^^
Wszelki opór nie ma sensu.
Niemcy. Inflacja PPI (grudzień): 5% m/m i +24,2% r/r (prognoza +0,9% m/m i +19,4% r/r)
https://stooq.pl/mol/?id=332
https://stooq.pl/n/?f=1464447
Podobno nastąpiła konwiskata 338 zlotych monet, nie podano z jakiego kraju przyleciał.
10kg bagażu podręcznego - twardziel.
Pies wywąchał papier a zarekwirowali złoto. Wniosek: nie mieszać ze sobą systemów walutowych.
Jak kiedyś w Kloten na lotnisku orzekalem p zdolności do zatrzymania Pana z monetami, rubinami i szmaragdami to pies wywąchał kokainę na i banknototach bo miał banknoty 500 € oraz 1000 CHF.
Myśleli że jest koks a były szmaragdy i rubiny i niezadeklarowana gotówka
Dwa razy mnie psy wąchały na lotnisku i to akurat tylko dwa razy w życiu miałem trochę kokainy (niespecjalnie zresztą skitranej - dilerka w kieszeni w portkach w podręcznym - ewentualne tłumaczenie że używane z charity shopu, ale jak chcą zamknąć to się chętnie wybiorę). Za pierwszym razem jak jechalem na ekskursję i za drugim jak z niej wracałem (za pierwszym miałem jeszcze gieta palenia, a za drugim tylko trochę koksu bo wszystkiego nie zjadłem). Pieski powąchały i odeszły.
Na lotniskach w Modlinie i Świdniku tak dobrze wytrenowane, parę lat temu.
Bo z wyszkolonych piesków-ćpunów nie mieliby pasażerów, pewnie co trzeciego przesiąkniętego trzeba by było zawijać.
Co innego, gdyby spodnie były z lumpeksu, a noszone wcześniej w fabryce kordytu, magazynie z trinitro lub takiej podobnej. Ujadania przewiduję na całą halę.
Byly przecież do testów komory działające niczym odkurzacz, strumien powietrza oplywal delikwent i do.spektrofotometrii.
Był problem z tym że qiekszosc była pozytywna na większość rzeczy. Fałszywie pozytywna
fakt. Pamiętam że kiedyś bodajże w Hamburgu mnie mechanicznie wąchali a potem ręcznie macali bo byłem na coś tam pozytywny.
To był model : teoretycznie.dziala i.jest pięknie
W praktyce ilość fałszywych alarmow spowodowała obstrukcje.systemu. bo konstruktorzy.ni3 przewidzieli że.jak.bedziesz w korku.przechodzil za dieslem to.na.nogawce spodni.masz pełen profil związków typu RDX czy oktogen e spektrofotometrii. W laboratorium działało w praktyce.coz… spowodowali obstrukcje systemu