Zakupy PM

Grozi mu wysoka grzywna, wynosząca do 50 proc. skonfiskowanej kwoty.

No gość przewoził pśp i jakiś kolekcjonerski złom, w czym problem, bo mój umysł goja tego nie pojmuje ?

Jak przewozisz 10k to OK a jak 20k, to zabieramy połowę ?

Wygląda to tak, że nasi umiłowani strażnicy w obozie chcą nas zubożyć.

1 Like

2 Likes

@BartArt to jakby im dłuższego terminu nikt nie wróży?
Tylko chwilówki?

2 Likes

Rzecz w tym, że ludziska nie za bardzo czają czym jest “krótki” koniec krzywej a “długi”. Ludzie zapewne w odpowiednim czasie zrozumieją czym są te, no te…kreski.

Nie koniecznie. Tam w dolnym prawym rogu, wrzucone tak dla zobrazowania stanu rzeczy. Zależy też w co będą wierzyć. W środę Jerry uratuje giełdę.

2 Likes

jaki dłużnik taka pożyczka.

A propos: czy dostępne są na rynku obligacje denominowane w złocie ? Nie o równowartość metalu w papierku pytam lecz o wagę. Typu pożyczam jakiemuś rządowi jedną uncję i dostaję 0.1 uncji rocznie jako oprocentowanie a po pięciu latach moją uncję z powrotem ?

Maduro i Biden na jednym wykresie: o tempora, o mores …

4 Likes

Nie spotkałem. Będę miał to na uwadze.

3 Likes

Na reddit-cie kręci się satyrą.

3 Likes

7 Likes

Dobre @Ijon ! :laughing:

2 Likes

https://stooq.pl/mol/?id=23666

3 Likes

Ale bondy nie są wpuszczane na rynek wszystkie i zobowiązani do ich odbioru dilerzy finansują to z repo.

Ciebabymiećsoto^^

To nie satyra - to jedyny ratunek przed ogłoszeniem upadłości.

@Ijon
Wyśmienity obrazek^^

3 Likes

Ile tam Panie tego się kisi…nie zabraknie. Jerry kiedyś powiedział że nigdy, prze nigdy nie spuści, tfuu, wpuści bondów na otwarty rynek.

@GVZ

Wygląda na to że złoto powraca do relacji „spot up, vol up”, która była nie tak dawno temu…

Ostateczny…

2 Likes

Pierwszy - wojny należy prowadzić zanim dojrzeją.

2 Likes

Może specjalnie dał się złapać…? Nie wiem czy to ma sens.

Ilu takich przelatuje i nie ma problemu.

2 Likes

Mając takich wodzów, poddaje w wątpliwość aby dojrzali.

https://video.twimg.com/amplify_video/1485740269144260613/vid/1280x720/I0q8M_J6IgrgOJNR.mp4?tag=14

"Joe Biden calls a reporter asking about inflation a “stupid son of a bitch.”

Inflation = great asset

4 Likes

Wydaje mi się że Joe zareagował z przekąsem reagując na pytanie o inflację z przekąsem “a great asset” po czym ocenił że dziennikarz najwyraźniej jest głupim synem dziwki jeśli stawia takie pytania.

Czyli w sumie zareagował przytomnie. Przegapiłem coś ?

4 Likes

Trochę off-topic. Znany kantor na C właśnie wypuścił 1 oraz 2 $. Brakuje, czy co?!

2 Likes

Trudno wychwycić za pierwszym razem jakie dokładnie padło pytanie. Pismaki jednak wychwyciły.

“Do you think inflation is a political liability ahead of the midterms?” asked Fox News’ Peter Doocy as Biden was wrapping up a press conference for the White House’s Competition Council.

“No. It’s a great asset. More inflation. What a stupid son of a bitch,” replied Biden.

https://www.zerohedge.com/political/stupid-son-bitch-biden-busted-hot-mic-after-being-asked-about-americans-biggest-worry

2 Likes

zważ że pociągnął całą kwestię na jednym tonie. Tym tak jakby złośliwym. Jeśli z przekąsem stwierdza że to jest asset to w rzeczywistości przyznaje rację pytającemu.

W języku polskim używamy innej konstrukcji werbalnej, tłumaczenie niedokładne ale za to wierne na nasze brzmiałoby mniej więcej tak:

• czy inflacja może okazać się obciążeniem w nadchodzących wyborach ?
  • nie, więcej inflacji to kurwa zaleta. Co za głupi chuj.
8 Likes

Chcesz powiedzieć, że jednak zdrowy na umyśle?

2 Likes