Kanał Sueski został zablokowany

Od razu hitscanowo^^
Kto by się fizyką przejmował.

1 Like

a to dlatego ze panstwizm to religia monoteistyczna wlasnie gdzie bogiem jest kapitan panstwo, maja swoje przykazania w postaci lewa (dla niepoznaki nazywane prawem), niespotykana w innych religiach liczbe dogmatow (fiat, rownosc, idiokracje, trojpodzialy czy co tam akurat sobie jeszcze wymyslili) a nawet maja wiedzmy do palenia na stosie (spalil blanta to heretyk i do lochu), wszelkiej masci blogoslawienstwa (licencje, koncesje, pozwolenia) a nawet symbole religijne czy piesni (godlo, flaga, hymn)

6 Likes

E, e, ale ziemia nie jest płaska ani okrągła, tylko półokrągła!

https://youtu.be/QP-N54BPz4Q

2 Likes

Kilka dni jesteś u nich agentem i tak się spatologizowałeś?
Chcesz trafić na reedukację u prywaciorza?!

2 Likes

No przez to szczepienie…

3 Likes

Jak wszystkich tak zaszczepią to już nawet się na planetę małp nie będzie kwalifikowało.

3 Likes

Mały małpami, ale czemu oni tam jeszcze stoją?
https://www.vesselfinder.com/?imo=9811000

2 Likes

Za blokadę jelita trzeba zapłacić. Jeśli kasa nie pokaże się na koncie, przejmujemy blaszaka.

1 Like

bo może statek nie chce sam płynąć^^ a może jest jak z naszym tupolewem u matiuszki Rosji latka lecą a sprawa ciagle w toku…^^

1 Like

jak coś ciekawego dryfuje na tym kontenerowcu to zapłacą, jeśli natomiast sam szajs to weżmie se zardzewieje.

1 Like

ubezpieczalnia twierdzi że towar ubezpieczono w sumie na 3 mld FEDów.

2 Likes

hmm, a garną się do wypłaty czy może nie bardzo

2 Likes

… a miałeś kiedyś do czynienia z jakąkolwiek ubezpieczalnią od tej drugiej strony jej działalności ?

3 Likes

Nie, mi tylko zawsze perfumy za 150 EUR giną jak latam lufą/turkiszami i fajnie bardzo jest.

Wszak perfumy to cygański biznes ^^

2 Likes

no to niewiele straciłeś. Im bardziej uperdliwa droga do wypłaty ubezpieczenia tym mniej ubezpieczalnia wypłaca, tym więcej zostaje do podziału na koniec roku pomiędzy akcjonariuszy. Wniosek: omijać ubezpieczalnie szerokim łukiem.

3 Likes

A ubezpieczalnia owszem, i o to chodzi ^^

Tak i nie. Jest trochę niszowych smaczków które idzie wyeksploatować. Ja tam jestem na plusie.

Najbardziej cenię sobie Zakład Ubezpieczeń Społecznych oraz Narodowy Fundusz Zdrowia.

4 Likes

W Twoim wieku ?
Z Afganistanu czy innej kopalni na noszach wróciłeś, czy jak ?

pozostaje tylko dużo zdrowia Ci życzyć.

3 Likes

A mama lekarz nie wystarczy? Bo już mam. Nawet prywatnie nikt w promieniu 40km od miejsca zamieszkania nie pomyślał wziać ode mnie złamanego szekla.

Zakład ten sponsoruje moje ekscesy w NFZ za co drogim Podatnikom najserdeczniej dziękuję

3 Likes

Bo teraz trzeba pogłębiarkami przeorać po tym co napsocił Wielki Uj W D wyrysowany na ploterze. No a pogłębiarki akurat potrzebują coś w rozliczeniu.
No i jeszcze na to wszystko musi przybić stempelek kto trzeba, żeby ubezpieczenia funkcjonowały.
Ocena bezpieczeństwa, audyty, raporty, wnioski - nie ma lekko.
Trzeba wycenić szkody. Aj waj!

Jako broker^^
Umiem udawać kretyna na rozkaz.

3 Likes

Dogadują się kto zapłaci hopsztyliony za wstrzymanie ruchu na kanale.
Bo zaparkowanie tych wszystkich jednostek kosztowało jakieś absurdalne kwoty, za które teraz są ganiane ubezpieczalnie i to wszystko nie ruszy, póki nie będzie zapłaty ponieważ statki mają hipoteki i jeśli nie płacą to mogą dostać w porcie czy na redzie areszt i sobie postoją aż strony się zadowolą.

Jeśli już się dogadają to rozładowanie tego zatoru potrwa kwartał (po miesiącu już da się pływać normalnie, ale będzie ciasno i z reżimem).

A ile jeszcze jednostek może wyrysować coś na ploterze^^

5 Likes