też mnie to uderzyło. Niezależne korporacyjne media ;>
Najśmieszniej jest na youtube, gdzie rozmaici niezależni wiją się jak węże, aby nie pobudzić algorytmu od demonetyzacji ;>
Zapewniam, że Burowie z królami się już nie kłócą. Co najwyżej z szefami związków zawodowych. Po tym co Tesla odwaliła w Reichu nie dziwi mnie stosunek zaporowy do ich głupich pomysłów. Niech sobie w USA zatyle zrobią te jeździdełka i wystawią na rynek - zobaczymy czy kto kupi.
I poczta ten obowiązek wykonuje.
A że pracownicy mają na kogoś focha to można im groźnie pokiwać palcem w bucie. W Szwecji takie rzeczy dzieją się regularnie z o wiele błahszych powodów. Uważam, że to bardzo zdrowe podejście aby z rynku wywalać pasożyty. Nie chcesz się bawić w rozwiązania społeczne - ok, bawisz się bez instytucji jakie to społeczeństwo dostarcza. W tym wypadku bawisz się w porty bez rozładunku i pocztę bez listonoszy - zmądrzałeś czy dokręcić śrubę?
To przecież normalnie - nie podoba mi się morda klienta o go nie obsłużę.
Może ich w dupę pocałować. Bo jak nie wywiąże się z umowy handlowej to będzie miał inne skutki niż za niewywiązanie się z umowy społecznej^^
Owszem. Ale spodziewam się, że zadzieranie z krainą, którą USA błaga do naty (albo chociaż do sprzedaży uzbrojenia, które produkują z nudów, bo kukurydza słabo tu rośnie) może się zależnemu od departamentu wojny sprawiedliwej stalinkowi nie udać^^
Przykro mi, ale Elon jest umoczony już w politykę, uwikłali mu zbyt duży biznes i teraz musi płacić haracz.
Dogadywanie się w sprawie udrów z demokracją rozwiązywane jest wyłącznie bezwarunkową kapitulacją którejś ze stron. Na razie poczta nie działa dla Tesli - może nie działać wcale.
Jak masz do wyboru pocztę i Teslę to poczta jest Twoja, Tesla cudza - wybór prosty w krainie gdzie swoje w kupkę, cudze w dupkę.
Zwracam uwagę, że na Północy fastfoody też nie dały rady.
Fastcary mogą podzielić ich los.
Nikt Elonowi nie wspomniał, że skarbówkę obsługuje ta alternatywna “poczta” i dlatego w połowie przypadków nic nie dochodzi, więc można buszować jak zając w kapuście?
Od zależności oczywiście.
To zależy^^
Zanotowałem w kalendarzu pojawienie się tej deklaracji
![]()
Społeczeństwo to takie samo urządzenie jak każde inne i podlega tej samej termodynamice.
Urządzenie złożone z demonów.
Poproszę ten zeszyt z entropią, każdy demon go gdzieś chowa.
Egzorcyzmy trwają od 2020 r. Na początęk wygnano demony z lasów, kin i zakładów fryzjerskich.
Kto w takim rozwoju sytuacji będzie wyzwalał od cywilizacji śmierci?
Gdzieniegdzie pojawiają się głosy o złych labolatoriach, a i rząd Bolandii
nie specjalnie kryje się w działaniach.
Kaźdy swoim własnym mesjaszem.
zawsze można tak przycwaniaczyć jak “doktur” Mentzen, który z rozbrajającą szczerością przyparty przez mazurka czy skoro tak ochoczo wysłać chce Polaków na wojne to czy sam pójdzie, odpowiedział, że ""posłowi nie wolno i ktoś przecież musi rządzić.
także do pewnego poziomu, jeśli ktoś jest w PL i się boi to może wystartować w wyborach, choćby i lokalnych bo i tutaj są ograniczenia w wysyłaniu na rzeź dla radnych
posłowi nie wolno i ktoś przecież musi rządzić.
poseł Mentzen jest w opozycji.
Ale ja go zacytowałem… on tak naprawdę powiedział - co tylko dodatkowo tego pajaca kompromituje.
Nie ma dość odwagi by wprost powiedzieć: jestem inteligentny. Nie po to wszedłem do polityki by wywracać jakieś stoliki ale by zwiększyć swoją rozpoznawalność i ją potem zmonetyzować wprowadzając swoją wydmuszkę na giełdę a w razie zagrożenia W będę:
- mógł zrzucić winę za spadek kursu wydmuszki na wojenną zawieruchę
- bezpieczny bo posłowie nie polegają mobilizacji i wysłaniu na front.
Niestety ale Mentzena oceniam jako wyjątkowo szkodliwego dla Konfederacji, zadufanego w sobie człowieka.
Grabarza Konfederacji wraz z Wiplerem.
Grabarza Konfederacji wraz z Wiplerem
Po to tam są.
Ale ja go zacytowałem
tym gorzej dla autora cytatu.
on tak naprawdę powiedział
Wódz z TikTok-a w starciu z homo sapiens poległ nie po raz pierwszy.
co tylko dodatkowo tego pajaca kompromituje.
coś w tej partii wanieje, fakt.
Nie ma dość odwagi by wprost powiedzieć: jestem inteligentny.
jest wystarczająco inteligentny żeby tego nie mówić.
Niestety ale Mentzena oceniam jako wyjątkowo szkodliwego dla Konfederacji
drugie pokolenie wodzów podobne jest do drugiego pokolenia właścicieli firm. Dla seniora firma to jego dziecko często nawet ważniejsze od dzieci biologicznych a dla juniora przejęta od staruszka firma to bankomat.
obraz o tyle smutny że coraz bardziej wyrazisty.
Miała być konkurencja a wyszła kalka bandy czworga.
drugie pokolenie wodzów podobne jest do drugiego pokolenia właścicieli firm. Dla seniora firma to jego dziecko często nawet ważniejsze od dzieci biologicznych a dla juniora przejęta od staruszka firma to bankomat.
Dobre podsumowanie mentalności bananowych chłopców prawicy.
Niestety ale Mentzena oceniam jako wyjątkowo szkodliwego dla Konfederacji, zadufanego w sobie człowieka.
Jak mi się Memcen nie podobał kiedy jego akcje rosły w siłę byłem defetystą. Przy czym bym oddzielił Sławoja od Przemka. Ten drugi już na tyle się otrzaskał w polityce że gra na siebie-w-polityce (patrz kariera Dziambora. Mentzen to jest krok w przyszłość, on używa polityki by grać na siebie w karierze celebryty.
Z resztą będziemy mieć teraz rozwinięcie tego mechanizmu w postaci Kanału Zero i Stanowskiego.
obraz o tyle smutny że coraz bardziej wyrazisty.
Obraz może i smutny, ale Konfederacja była od początku mutantem-hybrydą i to co widzimy to jest prucie się szwów. Konfederacja to nie tylko neoUPR i jego niskie podatki i wolność wolnością powolnościowywana. To też nasz własny socjalizm narodowy, który - podobnie jak Kaczyński - uważa Francje za de Gaulla za najlepszy ustrój na świecie.
Narodowcy wygrywają z korwinowcami na każdym froncie poza mediami społecznościowymi. Mają lepiej sprecyzowane cele, lepiej sprecyzowany i bardziej rosnący elektorat (między innymi młodzi sfrustrowani mężczyźni i kobiety zazdrosne o Ukrainki). Przecież Korwiniści maja takim protestującym rolnikom do zaoferowania między innymi zabranie dotacji, więc ostatecznie rolnicy wolą unię z dotacjami, niż beznadziejną konkurencję z krajami o lepszym klimacie i strukturze rolnej dla rolnictwa.
Do tego dochodzi jeszcze trzecia mikrofrakcja Konfederacji, czyli brauniści, których można podsumować “aborcja nie; Rosja tak”.
To się sumuje pi razy oko 40/40/20 ale narodowcy cały czas zyskują. Dawno dawno temu mieli 2% poparcia a KNP 4.99%. Dziś pewnie byłoby na opak. Frakcja neo-UPR słabnie, między innymi dlatego, że - dawno dawno temu - korwiniści byli w dużej mierze zwolennikami AKAPu i mieli wywalone na wiele spraw, w tym aborcje; a ta ostatnia stała się nieproporcjonalnie ważna w dyskursie i wielu znanych mi dawnych korwinistów odpływa w kierunku jakiegoś liberalnego mainstreamu, bo zawsze byli to libertarianie, nigdy kolibry. Skoro strona libertariańska konfederacji słabnie, a rosnie socnarodowa, to Memcen i Wipler całkiem sensownie chcą zcashoutować swoje pozycje.
Poza tym jak Naczelnik (baczność) Oby żył wiecznie! (spocznij) przejdzie przemianę fazową to wszystko na prawo od liberalnego centrum się posypie i będzie okazja budowania nowych księstewek żyjących z partyjnych dotacji. Jesteśmy już po ICO, ale jeszcze przed pęknięciem bańki na prawicy, choć ewidetnie przestało rosnąć parabolicznie, więc każdy doświadczony kryptoscammer wie, że trzeba wychodzić mowiąc że będzie rosło.
Zbigniew Ziobro Samo Dobro już widzi światełko w tunelu.
PS ja obstawiam, że po kolapsie PiSu, to właśnie jakiś konglomerat narodowosocjalistyczny z Wiplerem, Jakim, Bosakiem i innymi będzie tworzył jedną z dwóch głównych partii po prawicy. Druga to będą sieroty-emeryci po PiS z Czarnkiem.
ale Konfederacja była od początku mutantem-hybrydą
… stworzoną przez pięcioprocentowy próg wyborczy.
to co widzimy to jest prucie się szwów.
oraz walenie w nie gaśnicą.
Narodowcy wygrywają z korwinowcami na każdym froncie poza mediami społecznościowymi.
“gospodarka, głupcze !” to nie jest hasło porywające Naród. Naród łapie się na “precz z xxxxx” gdzie nielubianą nację zmienia się zależnie od kierunku wiatru w przekaziorach.
Bo że fabryki wojny wygrywają to jakoś do targetu nie dociera. Skrzydła husarii, z szabelką na czołgi ewentualnie Matka Boska Polka co sama jedna powstrzymała kacapa podczas cudu (o roli wąsatego Gruzina w tym cudzie jakoś się milczy) nad Wisłą - to są “argumenty” działające na suwerena.
Przecież Korwiniści maja takim protestującym rolnikom do zaoferowania między innymi zabranie dotacji,
Chłopy swój rozum mają i z moich niewielu rozmów z nimi wynika że oni nie mają nic przeciwko zabraniu im dotacji bo dotacje wykrzywiają im rynek pompując PeGeeRy czyli korpo robiące w rolnictwie. Pod warunkiem że w zamian Unia się od nich odpieprzy.
więc ostatecznie rolnicy wolą unię z dotacjami
może rozmawiałem z niereprezentatywną próbką chłopów.
niż beznadziejną konkurencję z krajami o lepszym klimacie i strukturze rolnej dla rolnictwa.
po skasowaniu CAPu okaże się że rolnik zachodni nie ma szans w starciu z rolnikiem z PL. Z kolei rolnik z PL nie ma szans w starciu z rolnikiem z UA. Tyle że na Ukrainie rolnictwem trzęsą dwie korporacje, obydwie z USA i to jest powód dla którego rząd przywiślańskiego kraju nie jest w stanie zamknąć granicy. Nie ten poziom suwerenności.
Do tego dochodzi jeszcze trzecia mikrofrakcja Konfederacji, czyli brauniści, których można podsumować “aborcja nie; Rosja tak”.
Z sąsiadami trzeba dobrze żyć. Z Rosjanami też. Za łatwo wbijamy Brauna w narożnik rzekomej prorosyjskości. Jak przypomnę sobie wszystkie polsko-rosyjskie wojny handlowe to za każdym razem albo Polsce coś się nie podobało, albo centrali w Brukseli. Rosjanie nie kasowali ani nie ograniczali handlu sami z siebie. Przecież był czas kiedy w Polsce ŁukOil stawiał stacje benzynowe a Bioton budował swoje fabryki pod Moskwą.
obstawiam, że po kolapsie PiSu, to właśnie jakiś konglomerat narodowosocjalistyczny z Wiplerem, Jakim, Bosakiem i innymi będzie tworzył jedną z dwóch głównych partii po prawicy.
Prawicą to bym tego nie nazywał, co nie zmniejsza wartości argumentów.
Druga to będą sieroty-emeryci po PiS z Czarnkiem.
To czym oni wtedy będą się różnić ? A gdzie w tej układance jest Pinokio z Broszką, Długopisem i Domofonem ?
Tyle że na Ukrainie rolnictwem trzęsą dwie korporacje, obydwie z USA i to jest powód dla którego rząd przywiślańskiego kraju nie jest w stanie zamknąć granicy.
to jest tez moze powód wizyty żyrandola i ryżego w HQ
Chłopy swój rozum mają i z moich niewielu rozmów z nimi wynika że oni nie mają nic przeciwko zabraniu im dotacji bo dotacje wykrzywiają im rynek p
dotacje straciły na atrakcyjności.
Kiedy je wprowadzano, to była manna z nieba. Obecnie to jest średnio 10% przychodu gospodarstwa, a narzucane obowiązki kosztują więcej. Się nie kalkuluje.
Coraz większą część strumienia “pięniędzy” pożera też szlachta rozdająca dotacje - z wyborów na wybory liczba szlachciców i szlachcianek rośnie (nie wyrzucamy przegranych tylko dokoptowujemy nowych z bieżącego rozdania)
Niestety ale Mentzena oceniam jako wyjątkowo szkodliwego dla Konfederacji
Czyli ma jakąś zasługę.
W systemie partyjnym nie może być inaczej.
Obraz może i smutny, ale Konfederacja była od początku mutantem-hybrydą
Optymalizacją kosztów po stronie mocodawcy.
“aborcja nie; Rosja tak”.
To hasło obejmuje wszystko, co Konfederację łączy.
To hasło obejmuje wszystko, co Konfederację łączy.
Aborcja Rosjan?
@3r3 @Dziurkacz @Koncereyra @Ijon @wszyscy a czy jest ktokolwiek z polskiej sceny (choćby i bardzo niszowy, ale aktywny) kogo byście popierali?