Sto pytań do 3r3

https://forum.bithub.pl/viewtopic.php?p=121#p121

Chyba chcą przejąć Rzeczpospolitą i Parkiet od Gremi Media, jak polska press, poblokowali im konta pierw cały majątek a aktualnie 5,4m.

Wysadzają ich z siodła?
@3r3 Już pozamiatane?

2 Likes

To zupełnie bez znaczenia. Sprawa jest polityczna, taki rodzaj zabawy.

2 Likes

@3r3 kojarzysz może czy jest Górnik/cy wydobywający Thorium, szukam jakiegoś sensownego Tickera :slight_smile:

2 Likes

Th jest produktem ubocznym. Obstawiasz na rareEarth w Indiach i Brazylii i masz jakieś śladowe pokrycie. Nie ma takiego zjawiska jak producent wyłącznie Th.

3 Likes

Hm, sporo osób chce z tego tortu “ugryźć” ostatnio ale sensownej ekspozycji nie ma i chyba nie będzie…

3 Likes

I ubocznym pozostanie dopóki nie będzie reaktorów torowych a ich nie będzie bo… szereg torowy jest nieinteresujący z punktu widzenia militarnego.

3 Likes

O’k. THx!

1 Like

Zależy na co kto ma ambicje. Da się wyciągnąć brudy.

3 Likes

@3r3

Co jest nie tak z cytowanym poniżej akapitem?

Być może rynki antycypowały te procesy i zostały one już odzwierciedlone w umocnieniu dolara w 1 kwartale z 1,23 do 1,17. Tymczasem okazuje się, że poziom produkcji przemysłowej nie nadąża za wzrostem konsumpcji, co oznacza, że USA importują coraz więcej. Tak więc stymulacja fiskalna wylewa się za granice i wspiera powiązane gospodarki. To właśnie może być przyczyną ostatniego osłabienia dolara.

https://stooq.pl/n/?f=1416451

2 Likes

Chyba to:

Autorowi się wydaje chyba, że gospodarka jest popytowa, a nie podażowa.

5 Likes

O’k, słusznie zauważyłeś że autor nie ogarnia obecnych czasów. Natomiast mnie najbardziej zaintrygowało stwierdzenie wylewania się stymulacji fiskalnej w kierunku wasali usranców. Przecież ci wszyscy outsourcingowcy rozliczają to w dalszym ciągu w dolarze, chyba nie zdając sobie sprawy że zaraz będą mieć na stole konfetti.

To mi poniekąd przypomina test z taksówkarzem; miej przy sobie kolejno 100 USD, 100 CNY i 100 RUB. Poleć do Madrytu, São Paulo, Tokio lub Kapsztadu. Wsiadaj do taksówki. Kiedy dotrzesz na miejsce, powiedz im, że nie posiadasz lokalnej waluty, ale miej te 3 i zapytaj, którą walutę akceptują.

Zrobiłbym taki test, ale pewnie nie zdążę ¯_(ツ)_/¯

5 Likes

Umocnienie jest osłabieniem, a brak podaży przemysłowej oznacza jej import. Pierwsze jest sprzeczne logicznie drugie wykonawczo.

To powszechne przekonanie że gospodarka jest studnią życzeń. Tyle że chodzi na monety, a nie weksle.

Już nie. Skandynawia wydzieliła swój clearing.
Może się skończyć koroną transferową.

Przez Ubera?^^

3 Likes

O proszę, thx za info. Widzisz, w zeszłym roku nok-i brałem jak szło :smiley:

Doceniam Twoje poczucie humoru^^

2 Likes

Jest oficjalnie w bankach. Na kontach przedsiębiorstw wyskakuje zawiadomienie do kliknięcia że się rozumie iż clearing przechodzi pod lokalną unię.

Hihi^^

2 Likes

@3r3

Lubię takie informację https://stooq.pl/n/?f=1417010 , szczególnie akapit o RUB. Jak przystało na insiderów to kierują się tym gdzie kij z marchewką zostanie ustawiony. Chętnie zobaczę ich miny jak się dowiedzą o Narodowym Funduszu Bogactwa Rosji. Gdzie wówczas będzie RUB?^^

3 Likes

Sugerujesz “buy”?

3 Likes

Nie zajmuje się doradztwem i raczej “nie sugeruje” ruchów. Natomiast warto przepuścić informację przez sito umysłowe i wyciągnąć kierunkowe wnioski :wink:

6 Likes

Ach, to nie tak. Moje “sito umysłowe” raczej nie obrabia takich informacji - mogę to potraktować tylko jako rozrywkę - a nuż parę brzdęków wpadnie…

3 Likes

Czy nasz gospo był kiedyś werbowany? Do naszych niebieskich, zielonych, czy tam na wschód do kogoś czy na zachód? Tak mnie naszło

2 Likes

Belfer mnie wziął z zajęć na praktyki do analiz i tłumaczeń wydziału finansowego delegatury gdzie był tłumaczem. Ale tego urzędu ochrony istotnych interesów ekonomicznych sobiepaństwa już nie ma. To co tam widziałem to gniazdo złodziejstwa było.
Popatrzyłem i po kilku miesiącach poszedłem sobie w diabły bo jako człowiek od niedawna uprawniony do legalnego zakupu fajek miałem inne wyobrażenie o celu służby w takiej instytucji. No i płace były tam prowokujące do kradzieży żarówek z kibla.

4 Likes