To one tam na serio coś mogą? Zawsze myślałem, że partie polityczne w RFN nazywają się “Siemens”, “Volkswagen” etc.
Zaraz, czyli istnieje organizacja, w której można awansować za bicie niemców? Gdzie podpisać?
To one tam na serio coś mogą? Zawsze myślałem, że partie polityczne w RFN nazywają się “Siemens”, “Volkswagen” etc.
Zaraz, czyli istnieje organizacja, w której można awansować za bicie niemców? Gdzie podpisać?
No chyba nie myślisz że na pomysł zajumania emerytom 150 mld zł ryży wpadł sam. Miał dobrych nauczycieli - tych którzy ‘prywatyzowali’ niemieckie koleje, niemiecką sieć energetyczną czy zapewnili sobie immunitet podczas zorganizowanej grabieży post-DeDeeRowskiego mienia pod szyldem THA (Treuhandanstalt). To był skok stulecia a wszyscy winni są nietykalni z mocy ustawy.
niejedna:
Szczególnie ci ostatni mi się podobają: organizację spuszczającą bęcki wrogom nazwać ‘dialogiem’ to trzeba mieć jaja w spodniach po kolana. Jaja po kolana, nie spodnie ![]()
Dla równowagi istnieją również organizacje w których możesz awansować za bicie nie-Niemców mieszkających w Niemczech.
Nieważne do której organizacji wstąpisz - i jedni i drudzy z upodobaniem leją niemieckich policjantów. Na policji się trenuje, na przeciwnikach się praktykuje.
IG Farben, przepraszam, sztandar zmienili na BASF^^
Zdaje się jakiś kłopocik prowy był^^
Podpisać trzeba się na Niemcu^^
Po naszemu pałowanie?
Spodnie po kolana to pierwsi z listy.
Przecież nie możesz bić ujawnionego kreta za poglądy polityczne, bo ma takie jakie były w rozkazach.
Widzę, że zmyślony przeze mnie termin piekieł podatkowych przyjął się do nurtu^^
Czyli komuszki miały rację - językiem można manipulować wprowadzając tam zwroty niosące ładunek emocjonalny i neurotypy to kupio^^
Mordimerze^^ nakreśl ( w miarę wolnego czasu ,chęci…^^) jak według Ciebie będzie wyglądał sytuacja w najbliższych miesiącach w PL… a może my wyrobnicy wyciągniemy z tego jakiś morał, skonfrontujemy to z naszymi foliarskimi obserwacjami i przytulimy do siebie pare szekli, srebrników^^ a może nawet jakaś uncja wpadnie ![]()
Gdzie to jest na globusie midgardu?
Zupełnie nie interesuje mnie sytuacja w tamtym nilfheimie^^
Ale jakby mi ktoś mógł stamtąd przywieźć parę ton ropy to bym reflektował, bo beczek mam dużo pustych, a ta redukcja waty sprzyja arbitrażowi na tutejsze piekiełko.
Sprzedawca do klienta:
-stwierdzam że ma pan paszport szczypawkowy;
-ale ja nie okazywałem;
-mam obowiązek to stwierdzić, więc stwierdzam i wtedy mogę Pana obsłużyć, a jak Pan nie ma, to proszę mi to udowodnić^^
z B0 w pl jest problem. Do tej pory widziałem go w ofercie zaledwie jednej hurtowni:
https://www.petroenergia.pl/sprzedaz-paliw/olej-napedowy-b-0-bez-dodatku-bio.html
a nie jest tak ze zimowy nie ma dodatków?
że paliwo?
to jest jakieś zimowe?
nie mów, że się nabierasz na to co tam na dystrybutorach piszą
na dystrybutorze nic nie ma… ale mam kumpla prowadzącego Orlen i dostają przy dostawie parametry zimowego i jest nap do -21 pytanie czy do zwykłego z bio dodają jakieś dodatki czy tez do 0 nie dodają bio…?
50 ml płynu hamulcowego na bak 80 litrów osobowego czy tam osobistego (bio)diesela przesuwa punkt zamarzania o jakieś 10-15*C. Jeśli potrzeba, to aplikacja (pogodowa) przed rozpalaniem ogniska pod silnikiem.
pytanie co powie na taka dolewka nowoczesny diesel^^ co do starych to lałem rozcieńczalniki , naftę olej jadalny itd itp golfy I jadły wszystko^^
E61 3.0 LCI nie zauważyło w zimę ani hamulcowego (i to zużytego) ani zawsze 100ml na bak oleju do dwutaktów. Nigdy nic z silnikiem i osprzętem nie było, a przeleciałem 300 tyś. w aucie z niby 250 tyś. km Wtryski po czasie miały najgorszą korektę 0.68. Dwa rozruszały się z około 2.6-2.8. Korekta powyżej 5 już jest poza możliwością komputera. Może to też zasługa tras po 1100km na strzał.
Hamulcowy żre wszystko. 2T rozpuszcza wszystko. Pierwsze dolewki to dwa razy filtr paliwa szybko przytkany ale później już czyściutko do końca eksploatacji. Przez chwilę z mechanikiem już myśleliśmy o wtryskach (te korekty 2.6-2.8). Auto paliło na dotyk bez 4 świec żarowych z 6 w każdych warunkach przy tych barach w common rail.
A do prawie 30 letniego td wciąż standardowo… Cokolwiek lepkie i cokolwiek palne ale ja jestem bardzo chory na głowę i od benzenu tankowanego z diesela mi się wszędzie wszystko miesza.
A przy zwykłym co jest? Zamarza poniżej 0? ^^
Znajomy co prowadził komis mówił, że do baku diesla kilka litrów benzyny załatwiało sprawę z odpalaniem. Osobiście nigdy nie próbowałem.
Dobrze mówił ale kiedyś. Dziś benzyna w dieselu to wciąż nie problem ale benzyna wiąże wodę, a ta sprężona w common railu to już może być problem. Sprężarki lub wtrysku.
Dlatego bak otwieramy jak najrzadziej i tankujemy do odbicia. Staramy się nie tankować w deszczu itp.
Stare td(i) mają większość w nosie. U mnie ***** *** to j**** eko. Mi ma być eko.
Z tym 0* to przesada. Ale jak masz 7% bio rzepaku, to tenże robi różne rzeczy poniżej -5*, gęstnieć może, parafinę wywalić. Samo w sobie to dziś diesla nie zatrzyma ale już przytkany filtr paliwa przymarznięty z wodą już może
Dlatego mam podejrzenie ze zimowy może być bez bio…co by załatwiało sprawę tanim kosztem…
?
Tak do -20*C powinno być ok, z bio w lato jest mocno żółty, w chłodzie tylko lekko żółtawy, w zimę porządną jednak jest niebieski. Jednak wałów wyszło z paliwami za dużo, by wierzyć w papierki. Do tego z rafinerii ze świstkiem do końcowego baku jest wielu pompiarzy lub dystrybutorów i niejeden potrafi rozbić napięcie powierzchniowe między wodą i olejem, by to w miarę trwale zmieszać. Ja dlatego dorzucam coś od siebie, by się nie zdziwić, by coś tam czyściło, by coś tam smarowało, by coś tam wiązało wodę, póki jest jej mało. Nie namawiam, nie odpycham. Wlewam małe ilości resztek od zawsze do wszystkiego z dieslem. Moje rekordy to Volvo D5 680.000km, BMW M57 3.0d 600.000km, Nissan 2.7tdi… może i drugi milion blisko ale ten to diesela chyba nie lubi nawet.
W sieci jest sporo amatorskich testów - paliwa z różnych stacji do słoików, słoiki do zamrażarki. Niby wszystkie z jednej rafinerii z okolicy, a niektóre po mrożeniu prawie kasza, inne płynne do końca, część się rozwarstwia nieznacznie… a za tydzień stacje podają ten sam papier, a w słoikach już jest odwrotnie…
Także setka jakichkolwiek % na bak nie tylko nie szkodzi autom i ludziom, a pomóc może.l ![]()
Nie tylko do 3r3
Możecie polecić jakąś apkę, kanał na yt lub inne materiały do nauki ruskiego? Jakieś tam podstawy mam, ucilsja kagda był malieńkij, nu ja mnogo zabył. Pl-rus lub eng-rus, spasibka.
https://youtu.be/at2WdxwYyD0