fikcja. Juz eksperci Stalina stwierdzili, ze takie przesłuchania sprawiają ze…
W Guantanamo Jankesi tez dostali dużo zeznań. A jak z ich jakością?
fikcja. Juz eksperci Stalina stwierdzili, ze takie przesłuchania sprawiają ze…
W Guantanamo Jankesi tez dostali dużo zeznań. A jak z ich jakością?
Ciebie to ja bym przesłuchał^^
Niszowa.
A skąd to wiesz?
https://youtu.be/8Pij0ps3iRU
No, ale sam wiesz, że to się jednak zdarza i to czasem na gigantyczną skalę. Sam o tym wspominasz czasem.
Nie mogli tak poczekać, bo ja wiem, do 1-go września?
@3r3 mówił o poważnym. Poważnym.
Większość przemysłu jest prowadzona po to, aby przemyślni przemysłowcy mieli pracę, a produkty s całkowicie od czapy tak jak OZE czy inne czołgi.
Ale ile przy tym można sprywatyzować, ile sobie na boku fuch zrobić, jak dobrze własne gospodarstwo wyposażyć^^
Bo taki niepoważny mamy na co dzień.
Projekt państwo w długim terminie nie wychodzi. Po Dengu przyszedł Puchatek i wszystko idzie w kierunku czasów świetności Mao. To już nie lepiej dać sobie spokój z państwem?
Jaki?
To państwo jest w stanie wyżywić swoich mieszkańców. A nawet jest w stanie zaoferować swoje nadwyżki żywności w zamian za minerały których na miejscu brakuje. Lud jest robotny i pomysłowy kiedy w misce się zgadza. Diaspora posiada dostęp do technologii których na miejscu brakuje. Układ rzeczny jest dla transportu korzystny.
To jest pewien przepis na sukces. Nienajlepszy, nienajgorszy. Choć przyznam że przy tych sąsiadach trącący naiwnością.
Wtedy cały świat się na nich nie oglądał.
a teraz jest juz za pozno. Smokk urosl na niewydolnosci zachodu, na przekonaniu, ze bedzie na nas robil za bezdurno.
Otóż to. Dlatego fajerwerki będą jeszcze większe.
Na smoki mamy świętych @Jerzy
a co jak zaczną jak Donkichot na wiatraki szarżować?
Wiatraki też szkodzą.
ogladam sobie chlube PL - HSW S.A.
No i tam takie kwiatki, ze na Video tym tutaj pokazują swój park maszynowy.
Tak pi razy drzwi 95% parku maszynowego jest spoza PL, jest wiekszosc niemiecka i chociazby jedna wiertarka pozioma do 8t jest od Unionwerke Chemnitz… firmy ktora w Chemnitz zatrudnia 178 osob wg. Wikipedii, przejeta przez HerculesGroup z Siegen wedlug szybkiego riserczu…
https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_Werkzeugmaschinenbauern
Klikam na Kariera w Avia S.A a tam nikogo nie szukaja. klikajac na jakikolwiek w Wikipedii link niemiecki. https://burkhardt-weber.dvinci-easy.com/de/jobs/21/monteur-mechanik-mwd
Czemu HSW S.A. nie kupuje maszyn w PL od Avia czy od ZM Tarnow?
Ponieważ same maszyny jak i serwis do nich później jest o kant i z niczym niekompatybilny.
chcesz powiedziec ze w PL nie ma zasobow by zrobic polskie obrabiarki do polskich zakladow?
Top jak PL chce rechrystianizowac Europe, na Kopanicy Sarmacka flage wieszac jak tu… .ch… d… kamieni kupa?
Jak Ci z Chemnitz nie zrobia firmware upgrade to czym kropidla dla ewangelizacji Towarzysze w Warszawie wyprodukuja?
Na co sa owe manufaktury w PL?
Za takie pensje i warunki pracy?!
Nikt znający się na tym trzeźwy do takiej roboty nie pójdzie.
Na poprawianie chińszczyzny i sprzedawanie jako własnych produktów. Wiele firm tak funkcjonuje w Europie.
a co sie stanie jak rasa Han powie - znudzilo nam sie wysylac Wam nasze produkty. bylo nie robic opium, pamietamy. Wezcie se swoje opium.
rasa Han jest sprytna …powie jak 3r3…co mi takiego dacie czego mi trzeba^^ i u nas może bedzie co dać bo kraj zacofany rolnictwem stoi lub bedzie stał…może to i dobrze ze u nas takie zadupie…?
Wtedy będzie to co lubimy najbardziej.
Ty zostaniesz chirurgiem urazowym w trybie nakazowym.