Uroszczenia dyzurowo-podyzurowe

z nowości.
we wtorek, 28go w lazarecie zaproszono mnie na szkolenie IT. Na rzekomym szkoleniu bylo 2 uzbrojonych osilkow i odprowadzili mnie uroczyscie do wyjscia. Oznajmiono mi, ze na okresie probnym jest okres wypowiedzenia 7 dni i ze w Szwajcarii pracodawca ma w okresie probnym za owym 7 dniowym okresem wypowiedzenia zwolnic kogo sobie chce bez podania powodu. No i okay. Koniec milosci majtki na füdli.

Pracowalem sobie wtorek sroda czwartek. A co sie okazalo. W piatek 24.03. pojawil sie w lazarecie kandydat szwajcarski i chcial robote. No i mu powiedzieli ze chca ale nie od razu. No a on chcial najpozniej 03.04.2023 przyjsc. No ale…znaleziono salomonowe rozwiazanie. Jak wyjebiemy nasza usländerska murwe to mozemy przyjac naszego wymarzonego od razu. Najprawdopodobniej dyrekcja sie przespala przez weekend no i we wtorek przyszedlem do roboty a oni mowia - szkolenie…bo decyzje zapadly.

Co sie okazalo. Kandydat helwecki pojawil sie juz w srode 29.03.2023. Zapoznal sie z oddzialem i dostal umowe. No i jakby to wyjasnic. W czwartek byl, natomiast 31.03.2023 w piatek juz im nie przyszedl do roboty i przekazal mailowo ze zostaje w domu, bo mu sie nie podoba i ma lepsze oferty i zeby sie seksualnie stosunkowali.

No i dzisiaj do mnie zadzwoniono, ze tu moze jakies nieporozumienie zaszlo…no i im powiedzialem, ze mi sie nie chce z nimi gadac.

13 Likes