Uroszczenia dyzurowo-podyzurowe

Gotuje mi sie pod dupa…

Skiwerowalem na psychuszke matke 5 dzieci bo nie dawala im jesc bo wszystko zatrute. Dzieci glodne zaszczane syf… ale wicie rozumicie tu bylo tak ze to Szwajcarka.

Rekurs i sad uchylil decyzje i wypuscil. Dostala odszkodowanie 2800CHF bo moja decyzje po 14 dniach terapii w psychuszcze podwazono.

Wiadomo przemoc ma plec i na dodatek usländerstwo.

No i komisja zlozona z psychiatrow i prawnikow wypuscila ja wczoraj. A ona wczoraj kablem pobila jedno dziecko i na czole drugiego zgasila papierosa…

Ktos musi byc winien i dlaczego akurat usländerstwo ?

5 Likes

Szwajcarskie dzieci - słusznie cierpią.
Wiem że Tobie uruchamia się empatia, lecz się.

2 Likes

Tu chodzi o co innego.

Hochdeutsch - RDa Prinzip, Schwyyytzerrtüüüüüsch : RDF Prinzip

Rette deine Arsch / Rette Diiiniiii Füüüüüdiiii

prawnik zapyta ale jak to - kto jest winien ze Wy zescie stwierdzili n apodstawie obserwacji ze ona jest okay i trzeba wypuscic no, specjalizacje macie z psychiatrii i jest dobrze…

No ale usländerstwo nam za malo danych dalo. łun winien usländerem jest wiec winien powinien…

Ale chcecie powiedziec ze nie rozpoznaliscie dyssymulacji przez czas jkiedy byla hospitalizowana i łun winien bo powinien.

Tak, wlasnie tak chcemy.

2 Likes

CYA po angielsku: cover your ass

3 Likes

Pavulon takiej następnej pani na rozluźnienie podaj.
Społecznie poprawne.
Dzieciom polepszysz, bo już w bidulu chyba jest lepiej.
Komisja bez pacjenta źle nie orzecze.
Papuga bez klienta płacącego nie będzie się starać.
Jak nie pavulon to coś miała w d… schowane i połknęła przy mnie, nie zdążyłem uratować, szlag by tych milkożerców i ich fioletowe krowy…

2 Likes

Żebym dobrze zrozumiał:

• umieściłeś ją w psychuszce bo stanowiła zagrożenie
  • rodacy ją wypuścili
  • po dostarciu do domu kablem pobila jedno dziecko i na czole drugiego zgasila papierosa

i winny temu jesteś Ty:

• że umieściłeś w psychuszce
  • że kablem pobila jedno dziecko i na czole drugiego zgasila papierosa?

Odlot całkowity.

4 Likes

Tak jakby bo rzekomo moja diagnoza byla niepelna.

A odlot jest epicki bo ona byla 14 dni w psychuszce i ja wypuszczono uchylajac administracyjnie moja decyzje.

Bo ja wedlug nich w 20 minut mam obowiazek zebrac wywiady zbadac wszystko zrobic. Rzezbi sie dupochronke dla zespolu lekarzy i prawnikow ze szpitala bo oni przez 14 dni owa obserwowali leczyli wypuscili…

no i ktos winien byc musi bo sie KESB pyta co sie tu odwalilo.

Przeciez nie powie sie wprost ze podjeto bledna decyzje o wypuszczeniu …bo sie ktos niechcacy o kompetencje zapyta. Majac winnego usländera sprawa jasna znowu to kurestwo usländerstwo.

5 Likes

system ma zawsze rację.
A jak racji nie ma to patrz punkt pierwszy.

klient zapłacił za jakość 20 minutowej diagnozy a teraz pyszczy ?
Jakby zapłacił po dwutygodniowej stawce to diagnoza mogłaby wyglądać inaczej.

You get what you pay for.

3 Likes

Ha! Wiedziałem, że suplementacja witaminy D to nie jest głupi pomysł! :innocent::upside_down_face:

1 Like

Nocna interwencja. Karczki z Kosova spalily zly towar i po mordach sobie dali.

No i policjanci nie rozumieja ze … glosy po towarze to nie wskazanie do ubezwlasnowolnienia i skierowania na psychuszke.

Wkurwieni jak cholera- a kosovscy - ej koles przynies mi jakis dobry stuff pewnie macie na komisariacie zakitrane rozliczymy sioe pozniej.

6 Likes

z Helwecji to chyba tenisa nie oglądają i nie wiedzą, że “kosovo je srbskie”. Po takim oznajmieniu powody do psychuszki by się natychmiast znalazły :smiley:

2 Likes

w Helwecji mieli swojego Federera i Djokovicia.
O ile wszedzie schiisjugos tak Djokovic to Helvet.

Helwecja ma genialny system emerytalny. Tego trzeba od nich sie uczyc.

Przyjezdzasz powiedzmy jako 35 latek po IT czy jakiejs inzynierii i zarabiasz calkiem spoko… Tylko zapominasz ze skladki emerytalne tu juz 15 latkowie placa…Dlatego bedac takim studentem medycyny jesli wielkiej kariery sie nie zrobi to kazdy zarabia prawie potem po studiach lepiej i o dziwo zaczyna sie o tym mowic ze absolwenci studiow wyzszych …

ale do tematu. Tu skladki odprowadza juz Lehrling, student tez minimalne placi. Przyjezdzasz majac powiedzmy 35 lat, 100 certyfikatow Cisco i jest super…

Co jakis czas pozna wiosna i latem przychodza papiurki dotyczace twojego kapitalu emerytalnego. On jest brutto. Dzielisz go przez 12 i masz swiadomosc ze trzeba z tego zaplacic po pierwsze podatek, po drugie kase chorych, po trzecie czynsz…

No i majac na przyklad malzenstwo ze Szwajcarka to dostaje sie mniej bowiem istnieje tutaj cos takiego jak Heiratstrafe. Bedac w malzenstwie odwrotnie niz w DE placi sie wyzsze podatki jak i otrzymuje nizsza emeryture bo…we dwoje zyjeciem taniej (choc ta emerytura z obowiazkowej Säule jest lipna).

Ze wzgledow podatkowych mam znajomych co sie rozwiedli - ale po rozwodzie nie wolno Ci mieszkac z ex gdyz jest to oszustwem podatkowym jesli mieszkasz z nia pod tym samym adresem. No wiec znajomy bogacz kupil dom obok ex, tam formalnie mieszka placi rachunki za prad, codziennnie idzie popracowac przy biurku. Kupno domu na hipoeke wychodzilo taniej niz placenie podatkow

Ale zaraz zaraz zaraz nie boj zaby, przeciezu pracujesz na wysokim stanowisku i odkladasz do ekstra prywatnych ubezpieczen…No w moim przypadku jednak nie…

No i sie zastanawiam jak zona dojdzie do wniosku ze na wuj mi tutaj takie niepracujace nieperspektywiczne usländerstwo…

To wtedy ciekawie moze byc bardzo. Huzia biurwy na usländerskiego Jozia…

W sprawie emerytury mozna skwitowac prosto - poswiecasz najlepsze lata zycia na helwecje a okazuje sie, potem nie stac cie na pokoik nawet bo… jak to popatrze - cos moja emerytura helwecka wynosi 900chf miesiecznie brutto…a kosztow dzis mamy kolo 9000chf…

hmmm dobrowolna deportacja bedac starym zmurszalym dziadem, na kre metoda eskimoskiego usländerstwa

8 Likes

Czy nie wyjściem byłaby emerytura w tajlandii/laosie/hiszpanii/… jak to robią brytyjscy seniorzy expaci, z kasą od milki?

3 Likes

Jaką masz gwarancję, że otrzymasz tam sensowną opiekę?
Nie znasz języka lokalsów, nie masz siatki znajomych/przyjaciół/rodziny, a jesteś stary i z czasem zniedołężniały.
Skoro numery na wnuczka przechodzą w ojczyźnie, to jak można przekręcić “bogatego” długiego nosa?

Niedawno, to chyba nawet @MedicusHellveticus o tym pisał, brytyjscy emerycie, którzy głosowali za Brexitem, żeby nie mieć w UK imigrantów, zorientowali się, że teraz w Hiszpani czy na innej Malcie to oni są imigrantami… tak, że wiatr potrafi się szybko i niekorzystnie zmienić.

6 Likes
  • oczywiście, że tak, to świadomie skonstruowane regulacje, które zwłaszcza w stosunku do obcej “Arbetskraefte” mają powodować, że przyjeżdżasz, pracujesz, płacisz podatki i składki ale jak będziesz w okolicy wieku, gdzie o pracę będzie trudno to masz spierd…

A w stosunku do Ciebie wszyscy koledzy są zgodni: nie ma dobrego wyjścia i zostanie tak jak jest (ze wszystkimi tego konsekwencjami).

2 Likes

A weź medyku, z łaski swojej, opisz proszę tak szczerze i profesjonalnie bez żadnego biasu (bo z takimi mam do czynienia często, a u Ciebie można liczyć na walnięcie prawdy wprost), jak to faktycznie wygląda, jak jest pierworódka w wieku 35 - 40?

Rysiu, czy Ty przypadkiem prawnik nie jesteś? Czy Tobie trzeba tłumaczyć jakie odloty są w wykonaniu sądów/wydziałów rodzinnych? Bo to, o czym tu pisze Medyk, to z pogranicza tego właśnie jest.

4 Likes

Fachowo się mówi stara pierworódka.

2 Likes

Moment moment…
Bo mi tu błędy wywala samo czytanie.

Dzieci są rodzone przez kobiety.
dataType kobieta = clamp(age,15.,28.);
dataType baba = clamp(age,29.,999.);
Z czego wnioskujemy, że 35-40 to nie jest kobieta tylko baba, a dzieci rodzą kobiety. Baby nie mają warunków.
Czyli… jeśli baby coś rodzą to zdecydowanie będą to błędy. I wypaczenia.

Baby się skarżą, że po przekroczeniu wieku nikt ich nie widzi/nie widzi ich jako kobiety. Czyli filtr jest prawidłowy. Wbudowany ewolucyjnie. W hardware.
Mają nawet detekcję kiedy funkcja “rybko skocz po piwo” zmienia się w “stara podaj browara”.

Howgh!

6 Likes

Widzę że coraz lepiej z wiekiem widać nawet z daleka, bo jeszcze parę lat temu na tym forum punkt przegięcia był definiowany tak bardziej 23.99.

5 Likes

U Di Caprio to 19, 25

2 Likes