Uroszczenia dyzurowo-podyzurowe

W RPA skonczyl sie kategorycznie. W miejscach, gdzie go nigdy nie bylo ow nie wystepuje.

A wiecie…spotkalem kolegow ktorzy pracuja sobie w szwajcarskich szpitalach na grantach z ministerstwa zdrowia.

No ale to nie sa zwykle szaraki. Trzeba wiedziec ze taki grant jest ze ministerstwo placi koszty pracy w Szwajcarii.

3 Likes

ApartTV - kanał prawda na dziś;

1 Like

to nie Ci od ulubionego metalu krasnoludów?^^

2 Likes

A miał kto lepsze wydobycie tego metalu niż Apertheid?

2 Likes

w tym filmie pokazano dokładnie jak zamordowano Szweda któremu się uroiło, że czarni mogą mieć coś do powiedzenia:

1 Like

https://www.mdpi.com/2072-6643/17/11/1911

2 Likes

Tam tak można? Grubo…

Teraz diehtrapa, czyli odwrócony apratheid - dyskryminacja białych (mężczyzn).

Kolega się wyprowadził, bo ciężko było mu znaleźć pracę nie będąc czarną lesbijką.

4 Likes

co to?

From 665 records, 17 [16,17,18,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37] studies were included (Figure 1). A total of 648 studies were excluded

Four [28,31,32,34] studies were pooled to evaluate the OR of suicide attempts after energy drink consumption. Meta-analyses of the four studies [28,31,32,34] (Figure 2) demonstrated a statistically significant increase in the risk of suicide attempts in those who consumed at least one energy drink a month compared to the comparator arm (Pooled OR = 1.81, 95%CI: 1.43–2.29).

itd…

tylko to zawsze jest…

co było pierwsze… być może spożycie to skutek uboczny innych tematów itd itp…

a statistically significant decrease in the risk of suicide in those who ever consumed coffee compared to the comparator arm

who consumed 61 to 90 cups per month (Pooled RR = 0.51, 95%CI: 0.39–0.66) or 91 to 120 cups per month (Pooled RR = 0.57, 95%CI: 0.37–0.86) had statistically significant lower risk of suicide attempts

Those who consumed between 1 to 10 cups, 11 to 20 cups or 21 to 30 cups did not reach statistical significance.

Czyli dobrze, że pije wiadrami… A chciałem przestać… To na pewno dzięki kawie jeszcze żyje…

The results highlighted that coffee consumption of more than 60 cups per month decreases the risk of suicide attempts. In contrast, consuming energy drinks was associated with an increased risk of both suicide ideation and attempts, starting from as low as one cup per month. Further studies would be essential to elucidate the psychosocial factors and causative links underlying this association. Notably, factors such as male gender and substance usage significantly increased caffeine consumption. Further research is still necessary to identify more prognostic factors of caffeine consumption on suicidality. Understanding the relationship between caffeine consumption and mental health outcomes is crucial to developing public health strategies to boost the mental health of consumers.

Ale jak wiadomo ogromna większość ofiar samobójstw to mężczyźni. Bo kobieta się nie umie nawet zabić porządnie!

2 Likes

Ciekawostka taka. Cosik dla zdrowia:

Oczywiscie samoreklamę pominąć trzeba.

2 Likes

wyobrazcie sobie ze podobno w PL anestezjologow brakuje-

chcaxc wrocic do PL do pracy Okregowa Piz(b)a Lekarska po konsultacji z ministerstwem mowi ze…

No wicie rozumicie tyle lat poza Polska to staz adaptacyjny 13 miesięczny zrobić trzeba. To minimum 13 miesieczny bo moze trwac nawet 36 miesiecy tu ministerstwo po uwazaniu wali ale Pan byl w UE to z reguly dajemy 13 do 24 miesiecy.

Lekarz stażysta od nowa jak po studiach bo wicie rozumiecie uznanie kwalifikacji zawodowych anestezjologa nie podlega dyskusji gdyż regulowane jest umowami międzynarodowymi. Pan bedzie w Polsce anestezjologiem ale pracowac w zawodzie anestezjologa to co innego. Widze juz skad Szwajcaria sie uczyla.

posiada dokument potwierdzający formalne kwalifikacje lekarza lub lekarza dentysty, o którym mowa w art. 5a pkt 1 i 2, art. 5b ust. 1 pkt 1-4 ustawy z dnia 5 grudnia 1996 r. o zawodach lekarza i lekarza dentysty, lecz nie może przedstawić zaświadczenia wydanego przez właściwe organy państwa członkowskiego UE potwierdzającego faktyczne i zgodne z prawem wykonywanie zawodu lekarza lub lekarza dentysty na terytorium tego państwa przez co najmniej trzy kolejne lata w okresie pięciu lat bezpośrednio poprzedzających wydanie zaświadczenia…

No wiec chodzi im w Polsce o to ze ja mieszkam w Szwajcarii wiec mam im pokazać biurwienna bumagę ze w Szwajcarii przez minimum 3 kolejne lata w ciągu ostatnich 5 lat wykonuje zawód lekarza. Oczywiscie na 100% etatu bo jesli na 50% to nie da siem to wtedy musi byc staz adaptacyjny.

Nie, nie z Niemiec (a w Niemczech tez z przerwami bylo wiec nie mam 3 lat w ciagu ostatnich 5 lat)

Dojdzie do tego, ze mi wygasna w tak zwanym wolnym zawodzie uprawnienia.

No coz. Bog tyle razy znaki dawal ze to chyba nie dla mnie. @Ryszard

Staz lekarski adaptacyjny jest bezpłatny w Polsce. Stazysta ponosi koszty swojego stazu bo to on ma interes prawny aby go zakonczyc.

4 Likes

nie zaliczysz go bo nie zaadoptujesz się do miejscowego stanu umysłu. Wyjechałeś z PeeLa żeby się wyrwać z tego środowiska i środowisko Ci tego nie daruje.

Tak działa każde stado: renegat wróg najgorszy bo zna stado od środka a nie jest już przez stado sterowalny. Jesteś dla stada tym czym Leo Trocki był dla Józefa Stalina.

Zastanów się w jaki sposób mógłbyś leczyć ludzi nie mając kitla.
Ziołolecznictwo ? Akupunktura ? Mrówki ? Pszczoły ? Bańki ? Pijawki ?

Jakieś skromne kontakty mam, może będę mógł pomóc Ci w stawianiu pierwszych kroków.
Hint: jeśli napiszesz sobie w CV że jesteś kitlem-renegatem i systemowym zaprzańcem to dostajesz u klientów level +3 zaufania z automatu. A jeśli masz jakieś kwity na to że byłeś prześladowany przez Twoje byłe stado za przekonania to dostajesz level +5 na wejściu i stopień kombatanta.

5 Likes

odejscie z zawodu jest rozwiazaniem. Mi sie powoli w obliczu systemu nie chce, a mam 2 specjalizacje bo jak wiesz jestem tez formalnie potwierdzone egzaminem - lekarzem rodzinnym.

Bylem teraz rano na wezwanie policji w typowym przypadku gerontopsychiatrycznym. Demencja, miesuzkanie samemu i zaburzenia.

Smutne to wszystko. Dziadziu widzac zmarla zone sprzed lat zgodzil sie na psychuszke dobrowolnie, aby nie byc samemu. Ma za malo pieniedzy na dom starcow. W Szwajcarii.

Gmina nie chce go do domu starcow bo musialaby doplacac. Siedzial w nocy na klatce schodowej i malowal odchodami obrazy. Celem atencji otoczenia.

3 Likes

Przytaczam fragment tekstu jednej z piosenek z Kabaretu Olgi Lipińskiej, bo pasuje do dzikich czasów:

„Cel uświęca środki

Śmiało więc do celu

W kartach same blotki

Ruletka w burdelu

Króla bije dama

Dupki biją asy

Byle by na chama

Byle bliżej kasy”

6 Likes

https://www.publicjobs.ch/bewerben/~applyID12054

3 Likes

Nic się specjalnie od wieków nie zmieniło. Wniosek? :slight_smile:

1 Like

insideparadeplatz.ch donosi że w szpitalu uniwersyteckim w Zurychu udowodniono dyrektorowi jednej z klinik przeciągnięcie protegowanego przez egzaminy na specjalistę pomimo braku wystarczającej praktyki operacyjnej u kandydata.

Pomimo udowodnienia dyrektorowi jednej z klinik przekrętu kierownictwo szpitala uniwersyteckiego w Zurychu nie wyciągnęło konsekwencji wobec niego ze strachu że wywołałoby to lawinę która zmiotłaby kierownictwo jako takie doprowadzając do zamknięcia paśnika.

@MedicusHellveticus : jesteś pewien że chciałeś się do tego kurwidołka wkręcić ? Przecież to joint venture Sodomy z Gomorą.

7 Likes

tam sie ubiegalem o miejsce ale napsiali mi ze nie dostali mojego dossier ale nie mam wysylac ponownie, tam jest czesto 100 podań dziennie na 1 miejsce-.

3 Likes

Nie wiem jak u was, ja juz od dluzszego czasu lekarza nie szukalem. Tzn. szukalem ale poprzez lekarza do lekarza. Wpadasz w jeden wezel sieci z problemem i on kieruje cie bezposrednio do innego wezla w zaleznosci od przypadlosci. Bardzo wygodna i kompetentna metoda, ciezko trafic na matoła takim sposobem.

7 Likes

Mam dywanik w centrali kantonu pojutrze. W mailu mam rozmowe dyscyplinujaca ale pewnie koniec kariery.

W zwiazku z ostatnim przypadkiem stwierdzenia zgonu i mozliwosci udzialu osob trzecich i tak dalej.

Pogadanka czy juz mnie wyjebali? Bo sie nie spodobalo komus. Podobno prasa zweszyla i pytzania zaczela zadawac niewygodne ale powiedzieli ze to sie usländerowi zdawalo ze to zaden profesjonalista jest ze to nie jest lekarz sadowy i wie Pan, Pan zdal a jemu sie zdawalo.

Ale poproszony zostalem mailowo o obecnosc. No i poltorej godziny jest zarezerwowane.

3 Likes

nie dobrze…

2 Likes