Uroszczenia dyzurowo-podyzurowe

‘Leczenie’ - Bysznesz

Wojna - Bysznesz

4 Likes

Nawet mewa potrafi dożyć 30 czy nawet ponad 40 lat. Cwane ptactwo.

3 Likes

Moje! Moje! Moje!

2 Likes

Może mało kto wie, ale te paskudy wydłubują oczy rozbitkom. A potem sobie zjadają swobodnie. Żywcem.

2 Likes

Było się nie rozbijać - trzeba się paczeć gdzie się żegluje. A jak nie to najwidoczniej gały niepotrzebne. Mewa zutylizuje.

3 Likes

Prawo natury.

2 Likes

Lewem cywilizacji.

3 Likes

Wiemy już że Anglicy po studiach z długiem wyjeżdżają. W ich miejsce jest tańszy pakol który, no.. robi niby to samo ale jednak to nie to czego oczekujemy. Ale jakoś się kręci.

4 Likes

https://www.blackpoolgazette.co.uk/news/blackpool-nhs-trust-among-14-across-country-to-be-investigated-over-maternity-services-failures-5318895

O ile w wyżej zalinkowanym artykule jest mowa o Oxford to jednak w oxfordmail.co.uk nie ma o tym wzmianki. W jakimś Shitpool jest problem ale w wielkim i sławnym Oxford nie ma problemu.

3 Likes

Taaa… jasne :wink:

Dla równowagi :wink:

2 Likes

Zawsze znajdą się jakieś słabsze osobniki. Okay.

Ten drugi link, nie mam fb, co chciałeś przekazać?

2 Likes
2 Likes
2 Likes

Dr. Oguz Basut was operating on a young woman with a tumor in her salivary glands when he began to feel strange and suffered a blood pressure drop due to food poisoning from the day before. Instead of stopping, he asked his colleagues to connect an IV to his right foot so he could continue the procedure sitting without leaving his patient.

The surgery was crucial because the tumor was near a critical facial nerve, so the doctor decided to proceed despite the discomfort. “I was not in a position to abandon the surgery,” he explained. An intravenous line in his foot helped him stabilize, and within minutes his blood pressure returned to normal.

A photo showing him sitting with the IV in his foot went viral on social media. The head of Bursa Uludag University, Ahmet Saim Kilavuz, posted the image and publicly thanked Dr. Oguz for his bravery and dedication during the important work he carried out despite adversity. Basut concluded by emphasizing that he is not a hero: “I am sure all professionals would have done the same,” he said.

2 Likes

I to jest różnica, som ci z powołania jak tutejszy medyk ale som też wannabe to make money in England without much effort. I to jest plaga, już wspominałem o tym wcześniej.

2 Likes

Dla tych co w UK pomieszkują, można sobie wybrać szpital do porodu jaki się chce. Akurat nam przypadał jeden z tych czternastu wymienionych ale bez problemu dało się zmienić na ten który ma lepsze statystyki. I było bez problemu.

2 Likes

viggo na stopie talk boli, ze jak byl odwodniony i mu zalozyli to juz mial cisnienie.

A 7 nerw czaszkowy i guz slinianki - 40-60% porazen obwodowych jest.

2 Likes

To esketamina, stosowana jako spray w leczeniu depresji. Terapia w PL to dla bogatych jest - ponad 120.000 PLN wychodzi.

No ale … jest tez w ampulkach szklanych wyglada tak :slight_smile:

ta akurat jest bardzo stezona 25mg/ml - Ketanest S od Pfizera ma 5mg/ml …

Producentow esketaminy jest multum na rynku. 50mg dla szpitala wychodzi realnie 2-5 CHF

W Szwajcarii mialem w lazarecie lata temu madrego psychiatre co zalatwil z biurwa ze bedziemy robic infuzje. Czyli wenflon i przez 2 godziny powolna infuzja. Inna droga podania….

Ale efekty byly. No ale maly lazaret i miano sie nie chwalic…

Dop terapi depresji dopuszczone jest jedynie Spravato a cena w linku pierwszym.

Gadam z polskim kolega - Polska jak wiecie to kraj wolnosci - jakby ktos zrobil to co ja robilem w Szwajcarii ze bralem 25mg esketaminy, w infuzje 1000ml i 2 godziny sobie przez wenflon kapalo - to nie tylko w Polsce trace prawo wykonywania zawodu ale ide do odsiadki bo spowodowalem stan zagrozenia zdrowia i zycia.

Mielismy w zespole kolezanke z depresja i ona chciala tez. No i uwaga. Teraz to dopiero zaczne konfabulowac.

Szpitalne apteki w Szwajcarii maja czasami aparaty do robienia zawiesin i sprayow. Pozwolenie na krople donosowe czy inne.

Dwa telefony mojego kolegi do farmaceuty. No oficjalnie niedasiem! biurwenamt alert! ale jak dla celow demonstracyjnych i nie do uzytku dla ludzi - wezme ampulke 25mg, wrzuce zawartosc dodam nosnika nabije gazem….

Dzialalo. Nikt nie robil badan porownawczych stezen etc.

Na przeszkodzie stoiu prawo- nie da siem ! bo preparat zarejestrowany jest jeden w konkretnym celu. Konkretna postac.

Nawet brukowiec o tym pisal w ze cena cos dziwna jest w 2024

5 Likes

dzień jak co dzień,

Szpital ten jest znany kolegom ze Szwajcarii ze wzgledu na publikacje na inside paradeplatz …www.insideparadeplatz.ch

Nie zaplacili za budowe firmie budowlanej i kilkaset miejsc pracy poszlo sie… ale przede wszystkim firma budowlana nie zaplacila podwykonawcom schiis-usländerom.

Bawimy sie w lazaret ale pinionszkuf nam trzeba. Od czego jest murwa podatnik `?

Towarzysze politycy juz dzialaja@gruby

P.S. wiecie co jest najsmieszniejsze - tutaj na forum robilem sobie heheszki ze w formularzu Bewerbung nalezy podac date urodzenia i narodowosc ….

No i teraz patrze ze …. system wyslal mi odmowe dokladnie o tej samej godzinie kiedy zlozylem swoja kandydature, ta sama godzina, te same minuty i … nawet ustzawili czas odpowiedzi w skrypcie…

4 Likes

A w telewizji mówili, że apartheid się skończył.

3 Likes