Uroszczenia dyzurowo-podyzurowe

Heh, przy rozwodzie zobaczysz tylko dwa razy czarnego kota, nazwiesz to Deja vu, obsada dookoła się nie zmieni i wtedy zauważysz upgrade. Nie swój, systemu.

Tfu tfu

2 Likes

Narazie szykuje mi sie odwyk od internetu i gieldy. Jechalem pare dni temu sluzbowo bo mialem byc szybko do zdarzenia. Byl mobilny radar, o taki.

Mialem ogranicznik predkosci bo tam jest poza terenem zabudowanym 80, potem ograniczenie do 70 no i potem 80. Mialem 84 bodajze jako LIM.

Dostalem strzala. Przyszlo ze bylo 95 a wiec nie 15 wiecej a po odjeciu tolerancji mam 22 za duzo. 22km/h w terenie niezabudowanym w CH to jest niby Verwarnung od Strassenverkehrsamtu no i Strafanzeige w prokuraturze. A ze ostatnio mialem juz warunkowe umorzenie (jadac miedzy dwoma radiowozami jako cywil a strzelilo nam wszystkim i bylo umorzenie warunkowe jako stan wyzszej koniecznosci ) - ale odnotowane a to sie teraz prawnik zastanowil i mi recydywwe przybil i Sad mi zaocznie 14 dni aresztu przyklepuje. Sie kurwa usländerstwo jezdzic nauczyc nie umi to niech posiedzi kurwa. No bo teraz bylem bez obstawy radiowozow samemu to coz, teraz mamy nowy temat.

Pewnie skonczy sie na zajebistej wielotysiecznej grzywnie choc ja chce Ersatzfreiheitsstrafe. Bo nie chce ich obywatelstwa, mam ich deczko w dupie. Z polskim mi dobrze.

Trzymajcie sie.

8 Likes

Jesteś pewien ?

4 Likes

Jak mi przyjebia po stawkach lekarskich helweckich na popdstawie oszacowania to mam to w d. Znajomy dostal 190 tyswiecy CHF za podobna rzecz na zasadzie na biednego nie trafilo, zasady gry nasze znasz a jak nie to wlasnie poznales.

5 Likes
3 Likes

Ewentualnie trzeba było brać bombę po pierwszym strzale.
Prując na bombie miałbyś alibi.

3 Likes

To spotkamy sie w tym samym rejestrze skazanych - tylko za cos innego :slight_smile:
Ja wlasnie dostalem wczoraj wyrok - zamowilem dwa plastikowe pistolety na Amazonie do przebrania na karnawal i okazalo sie ze podpada to pod Waffengesetz - sprowadzanie broni bez pozwolenia…
Kosztuje to 300 kary, 380 kosztow administracyjnych i jeszcze jakas kara finansowa w zawieszeniu… No i wpis do rejestru - ciekawe jak pojade do jakiejs ojczyzny demokracji i mnie nie wpuszcza, bo jestem znanym przemytnikiem broni… WTF

6 Likes

po zmianie systemu zostaniesz kombatantem, wstąpisz do ZBOWiDu i dostaniesz dodatek do emerytury. Papiery już masz: byłeś prześladowany za próbę uzbrajania ruchu oporu w Szwajcarii.

4 Likes

Absurd. Jak oglądam czasami AGT czyli aussergewöhnlichen Todesfall to broni maja nakitrane czasami wielkie mnostwo i okazuje sie ze na papierze wedlug ewidencji Kantonspolizei mial sztuk 2 a tam sie okazuje nie dwa silnia tylko inne potegi.

Na moj nos szuka sie pinionszkuf. Rzuca obficie guanem bo cos sie zawsze przyklei, etaty w Untersuchungsamcie/Staatsanwaltschaft iloscia bialka sie obronia.

Jezdzilem do ubezwalsnowolnien i do AGT wczoraj. Pogadalem z obecnym na miejscu zdarzenia prokuratorem. Ten mnie opierdolil ze samemu zjebalem sprawe w momencie warunkowego umorzenia jak bylo zdarzenie z radiowozami- powinienem im wtedy napisac odwolanie ze skoro w okolicznosciach gdzie byl stan wyzszej koniecznosci to dlaczego jest warunkowe umorzenie jak ja chce bezwarunkowego i zatarcia.

Bo teraz jak tamto bylo warunkowe to wlasnie dalem im paliwo. Warunkowe to wprawdzie sprawy nie ma ale jak bedzie cos to recydywa z wszelkimi konsekwencjami. Jakbym to zrobil to teraz byloby Verwarnung od Strassenvehrkehrsamtu 150 CHF kosztow, 400CHF grzywny czyli 650 i wpis do rejestru przestepcow drogowych na okres proby na 2 lata.

Teraz rzezbia temat bo recydywa ladnie w statystykach wyglada i moga mi w ogole przybijac z wyobrazni 6 miesiecy nawet bezwzglednego etc.

Napisalem dzis pismo o wylaczenie prokuratora ze sprawy i przydzial innego ze wzgledu na to ( a to mi wczoraj w nocy podpowiedzial prokurator szwajcarski na miejscu ogledzin zwlok) - ze ten moj jest rozwiedziony a jego eks to lekarka Niemka. No ale lekarka no i usländerstwo wiec zeby nie bylo podejrzenia stronniczosci - innego dawajcie.

No i robie.

U Ciebie pewnie pare stowek CHF bedziesz lzejszy.

Edit: nie warto czasami po opini prawnika jak ma sie Rechtschutzversicherung odwolac od Strafbefehl ? Nie lepiej? Pytales ? Ponizej 5000CHF nie figurujesz w Strafregister.

3 Likes

Upalony czarny obywatel CH jechal swoja elektrohulajnoga i wbil sie przed radiowoz moich policjantek na przejsciu.

Zamiast mu dac ewentualnie mandat to oczywiscie taserem i na dolek. No i do ubezwlasnowolnienia.

Wkurwilem je dodatkowo bo puscilem typa do domu. Nastukany byl jeszcze troche ale nie stwarza zagrozenia. Typ nastukujacy sie regularnie bo z telencephalonu niewiele juz zostalo ale jego sprawa. Typ przyznal sie ze dziennie 20 gramow musi spalic by funkcjonowac.

3 Likes

Może w obecnej sytuacji lepiej nie wkurwiac policji?

3 Likes

Referendum poszlo sie, naziole helweccy szaleja. Przed chwila na dolku bylem i dwoch uspokajalem. Najebali sie jak swinki trzy i chcieli tym co nie wygladaja na helwetow wpierdol spuszczac. Skonczylo sie na tym ze butelka trafili w jakas helwecka babcie co musiala na SOR bo jej pocieli glowe…

No i wicie rozumicie typowy naziol jest typowy. Bünzli. Wkurwili moje policjantki a dzis byl babiniec i 5 bab. No i…powiedzialem na rozmowie bo pyskowali i wkurwiali najpierw dziewczyny potem mnie.

Mopwie do jednej - ma Pani jeszcze tu zapasowe kajdanki?

Ona: Mam

Ja: Prosze mnie skuc na plecach

Ona : Po co ?

Ja: Prosze mnie z tymi dwoma cwelami zamknac w jednej celi, ale szanse musza byc wyrownane. Ich rozkuc naturalnie a ja bede glowa i nogami. Dajcie mi Panie rendez-vous 5 minutowe z nimi. Dokladnie 5 minut. A do nich po polsku to co kurwa siusiaczki, zatanczymy kurwa poloneza?

Ona: No bez przesady, pozabijasz tych frajerow, przestan, szkoda Twojej energii

Zapadla cisza. Frajerzy przestali sie odzywac tylko spode lba spogladali. Jak kundle, ktore ujadaly do Rottweilera, ale nagle otworzono brame…

5 Likes

Ty na dwóch ? To jeszcze trzeba byłoby Cię skuć na nogach i założyć Ci bokserską czapeczkę żebyś ich później nie musiał reanimować.

Ale za to miałbyś podwójną radochę: przyjemne z pożytecznym.
Plus rachunek do wystawienia, za to że się zmęczyłeś.

2 Likes

Im bardziej sypie mi sie w zyciu, im trudniej w malzenstwie, tym mam wiecej biernej agresji, na zasadzie lubie kusic los- jak ma typ siekiere i grozi to ja do niego podchodze swobodnym krokiem i mowie, chodz na szluga, pogadajmy najpierw zanim mi wyjebiesz.

Mysle wtedy o mojej rodzinie ze jesli sie przelicze to kurde bedzie slabo. Ale misio Helwet nakoksowany spepdem mefedronem alkoholem wtedy robi pod siebie emocjonalnie.

Kladziesz typowi dlon na ramieniu i mowisz - Grüezi, könne Sie birri bitzli abefahre. Nur bitzli. Ufe chönne mann zwar immer…

Jeszcze n ie trafilem na takiego, co by mi przywalil a nie powiedzial o co kaman. Najczesciej gleboko nieszczesliwi ludzie, za fasada czegos (tu szczegolow nie trzeba).

Pogadalismy na psychuszke - bo naaawet takiemu wytlumaczysz na zasadzie. No typie, jak ktos bierze siekiere a policja wyciaga bron..to nie mozna bez rozmowy puscic do domu, musisz na psychuszce ze specjalistami pogadac.

Po jakims miesiacu czasami dluzej spotykamich w cywilu . Jest tylko Grüezi Herrn Doktor… i tyle. Czasami zagadaja ze im ambulatoryjna terapia duzo robi i ze poszli na terapie par. Ze dobrze jest,

Robota o tyle lepsza ze nie mam zadnego teoretyzujacego przelozonego nasd soba. Ktory pierdoli glupoty.

Problem w tym ze kiedys moze sie przelicze i juz mnie nie bedzie.

4 Likes

może czas przenieś się gdzieś gdzie będziesz szanowany tak jak na to zasługujesz? jesteś realistą wiec wiesz ze nigdy nie będziesz tam traktowany jak szwajcar a zawsze jak^^…nie przeskoczysz pewnych spraw i albo się z tym pogodzisz albo to zmienisz…

2 Likes

Ja dziś też się zagapiłem i +21km/h miałem, tylko w Irlandii 160e + 3 punkty na 3 lata (max 12). Więc takie tam macanko… nawet bandów nie ma, że tyle i tyle za tyle, tylko ‘speeding’ to jest 160e + 3pkt… są jakieś plusy…

Coraz częśćiej dochodzę do wniosku, że to nie my o tym decydujemy świadomie. Poza tym im pomagasz koniec końców.

Jak trafisz na rzeczywistego psychola. Większość ludzi jest po prostu wkurwiona, ma mnóstwo niezaspokojonych potrzeb od małego i potrzebuje po prostu z kimś pogadać i zwentylować. A że nie umie to wentyluje tak jak umie.

2 Likes

Meh, ja ostatnio zapłaciłem 5000 zł i zawiasy za brak pieczątkach na paragonach plus jakieś inne zarzuty z dupy

Wcześniej czy później wszyscy spotkamy się za tymi samymi drutami pod napięciem

3 Likes

Niektórzy na znajomościach z czasów internowania czy innego styropianu odbili się od dna.

Głowa do góry, wszystkich nie zabiją, nie wystarczy im amunicji :wink:

4 Likes

Rekordowy rok pod względem narodzin się szykuje, mimo moich usilnych starań;)

3 Likes

Chris Voss ma w tego typu niezłe pojęcie, doświadczenie i podejście. Książka “Never split the difference…” dobrze wprowadza i prezentuje z doświadczeń własnych, ale teraz już głównie szkolenia https://www.blackswanltd.com/

2 Likes