Granica dzisiaj

Generalnie dopóki nie ma tam ruskich czołgów pilnujących pokoju to jest wesoło.

Nie wiadomo czy się na nich jednak nie skończy wszak to teren Unii, prawda? (Nie europejskiej)

Rzadko chwale kaczora ale bardzo mocno zgadzam się z jego decyzja o niewpuszczaniu mediow.

2 Likes

Machiavelli w Księciu odpowiada:
Są bowiem trzy rodzaje umysłów: jeden rozumie sam przez się, drugi rozumie to, co mu inni pokazują, trzeci nie rozumie ani sam przez się, ani gdy mu inni pokazują.
Dlatego exodus tych pierwszych miał się nieźle, pomimo niezłej ziemi do uprawy. Otoczenie jałowych poglądów ułatwia podjęcie decyzji.

9 Likes

Która nauka?

Powstanie warszawskie to był sukces (styczniowe i listopadowe również).

Kampania wrześniowa '39 kolejny.

IIRP to była potęga.

Nadstawiają się, bo to robili od stuleci i dali sobie wmówić, że tak jest dobrze?

Ten jest dobry:

https://www.youtube.com/post/Ugkx5qxUkmHY1BLQQkWXqOC9O5Cf61miOTqG

Ja tylko nie rozumiem jednego - jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć prosto? Po co rzekomo ydzi się pchają do Polin i mieli sobie wyrabiać obywatelstwa, jeśli na tym obszarze raz na sto lat ktoś wszystko orze?.. Przecież na Ziemii jest tyle pięknych miejsc…

2 Likes

z taką głupią ludnością rdzenną ? No najwidoczniej nie.
Już nasi antenaci byli wystarczająco głupi żeby podbijać konie złotem i niewystarczająco inteligentni żeby tym złotem kupować sobie sojuszników.

6 Likes

Przekraczanie granic także i w tym wątku się pojawiło. W Polin jest jak jest i pozostanie tak długo jak to się tylko będzie opłacać kolonizatorom. Takim biednym i omamionym ludem łatwiej jest sterować. Paragrafów tyle że każdy winny, człowiek z poczuciem winy jest bardziej uległy, do tego w kościele co tydzień -moja wina, moja bardzo wielka wina. Wszędzie świstki i kwistki by tylko zapełnić wolny czas niewolników, spore kary za przecinek, czynne żale. Niech się dzieje wola nieba (rządu), z nią się zawsze zgadzać trzeba (bo aniołowie z orzełkiem na czole)…

10 Likes

W Irlandii są głupsi (w UK też podejrzewam).

Bo w Polsce jak wchodzi jakaś kwarantanna to mnóstwo ludzi ma wywalone.

A w Irlandii, gdyby kazali chodzić z gumowym penisem na czole, 90% z uśmiechem wykonałoby nowe prawo.

Tylko w Irlandii no nie ma czego kraść. (już ukradli co się dało 12 lat temu)

3 Likes

Operacja specjalna w trakcie.

Link telegram.

https://t.me/PolscyKaci

Grubo się towarzysze bawią choć polonistów nie zatrudnili

4 Likes

Występek o charakterze rzemiosła zrzeszony w cechach oraz taki niezorganizowany szczerze popiera te aspiracje^^

1 Like

No ale z drugiej strony w Polsce było najwięcej nadmiarowych zgonów spośród wszystkich krajów europejskich.

4 Likes

A jak ma być jesli zatrzymamy całą diagnostykę i terapie chorób przewlekłych, onkologię jak i chociażby sercowo-naczyniowe?

Tu była.sytuacja win-win bo krótkofalowo NFZ zanotował dodatnie przepływy pieniężne jak i ZUS miał tak dobrze ze aż emerytury waloryzować zaczął.

Wszyscy zadowoleni.

4 Likes

Cytat z jednego z postów:
(…)«Strajk kobiet» pokazał, że możemy bronić naszych praw!
Teraz naszym obowiązkiem chrześcijańskim jest ochrona życia ludzkiego.(…)

Ja nie bardzo rozumiem jak to się łączy. Strajk kobiet walczący o ochronę życia ludzkiego w imię chrześcijańskich wartości. Czy to aby nie oksymoron?
To śmierdzi brudną onucą.^^

4 Likes

No i teleporady. Jak się kogoś z infekcją dolnych dróg oddechowych osłuchuje przez telefon?

2 Likes

Ok, ale tak jak w Bibli - oceniamy się po śmierci, każdy bierze odpowiedzilność za życia i poddaje ocenie po śmierci, a nie że jakiś gość ocenia mnie za życia wbrew :wink: Jest ode mnie 10x głupszy ale może mnie oceniać? Ależ wodzu co wódz? To ja przepraszam :wink:

2 Likes

mene, mene, tekel, upharsin

5 Likes

Sam czasami popatrz w lustro, że o ważeniu nie wspomnę :wink:

2 Likes

Wylosuj trzy wyrazy i może się przykleją^^
Do tego są badania oczekiwań społecznych - jakie trzy wyrazy byś polubił?

Nie zważajmy na to i zsiądźmy do uczty^^

4 Likes

Czy można Cię pokochac na nowo ? :wink:

2 Likes

tak w ogole zastanawiam sie, czy aby jakiegos konfliktu w stylu wojny granicznej nie bylo.
Czy wasalizowana Bialorus nie zdecyduje sie na konfrontacje, oslabiajac UE i testujac NATO.

wiecie, spontaniczne nagle wymiany ognia z UKM robiace po max. kilka ofiar. Ale eskalujac tak minimalnymi nakladami, aby PL miala wydatki. Lub konflikty nekajace -nawet tak, aby nikt nie zginal,ale aby zabiegac kota, aby zwiazac zasoby ogromne i aby to kosztowalo duzo pieniedzy,

jak myslicie?

3 Likes

Jak? Normalnie:

L. Boli gardło?
P. Tak.
L. Proszę głośno oddychać do telefonu.
P. Szszszszszsz, szszszszszszsz…
L. Gardło jest czerwone?
P. Eeee, nie wiem…
L. Proszę pójść do lustra i sprawdzić.
[…]
P. Jest czerwone!
L. Jaką ma P. temperaturę?
P. Eee, nie wiem… Nie mierzyłem.
L. To po co P. dzwoni? Przecież kolejka innych P. czeka! Zmierzyć i oddzwonić!
[…]
P. Mam 38 stopni.
L. W takim razie proszę […]
itd.
itp.

2 Likes

Sajjid Kutb teoretykiem wojskowości^^

1 Like