Nic nie mylę. Po prostu macie do dyspozycji tylko dynamit dla poszkodowanych w wypadkach na czas operacji. Środków pośrednich dla osób wymagających wspomagania jak zawsze brak.
Bo ten też takiej nie ma. I doskonale wiesz dlaczego tylko nie chcesz żeby tak było, ale mechanizm znasz.
Wiesz że to poza obecnymi możliwościami technicznymi. Nawet teoretycznymi.
Po nie będzie starców dysponujących majątkami, o funkcji notarialnej i korelującej.
Struktury władzy nie będzie.
Młody biurokrata ma 65 lat, starszy więcej.
Ależ oczywiście że się mylisz. Może ja zacznę Ciebie uczyć z zasad spawania co?
Deklarujesz się często otwarcie byciem socjopata bez empatii ale gdyby tak syn złapał ARDS po tym koro to byś szukał dostępu aby cokolwiek robić… Tyś taki jasełkowy szatan 3r3.
Poświęcać populację trzeba, ale byle tylko nie moja jej część. Jak to rypnie to będzie raczej entliczek pentliczek na kogo upadnie na tego bęc.
20 procent ciężkich powikłań jest u osób poniżej 60 roku życia. Znasz statystykę i rozkład Poissona.
Nie dajmy się zwariować bo cel polityczny, ekonomiczny i społeczny jest z tym jasny.
Wpływ mamy na to taki jak Twoje spółki słupy na decyzje FED.
Od znajomka z 1WBPanc mam info, że będą gotowi wyjechać blokować. Traktowałbym to jako mało wiarygodne info. Traktowałbym, lecz śwagier ma ojca z szabelką honorową. I śwagier w piątek kończy wcześniej, i zmykają już z Warszawy poza aglomerację.
Po mojej stronie przedmieść papieru, makaronu, ryżu i innych takich nie ma. Panika jest.
Mimowolnie przebiorę się w szaty polish_wealtha: między młotek a kowadło wzięto katolików praktykujących - z jednej strony żądanie zamknięcia kościołów, z drugiej szydzenie z modlitw. 7 na 9 współpracowników.
No to nie żałuj sobie - pacjenci występują wyłącznie w dwóch stanach:
-na paracetamol
-na oiom
Stanów pośrednich brak.
Jak komuś nie pomagają leki przeciwgorączkowe to pozostaje sukinsyna podłączyć do aparatury. Że z białego domu jestem to nie polemizuję ze stanem umysłu pana ordynatora czy dyrektora szpitala, kierownika przychodni, bo uj że pacjenci padają - lekarze sądzą się sami we własnych sądach. Właśnie dlatego nie popełniłem tego błędu przy wyborze zawodu. Popełniłem inny.
Synów dostatek - wszystkich nie wymiecie. A przecież płci jest więcej. Robiłem na zapas - na takie wypadki właśnie.
Są jakieś zarazy rozprzestrzeniające się poza terenami zurbanizowanymi?
Mamy już kilka tysięcy trupów na całej planecie, kilkaset tysięcy niby zakażonych - drżę ze strachu.
Nie żebym się z Tobą jakoś złośliwie na przytyki spierał - pełna sympatia, ale uważam że odlecieliście już dawno i trzeba przywracać przytomność. Ludzie muszą umierać, trzeba ich dużo robić i nie żałować.
Naprawdę nie musisz kłaść na oiom dwunoga, któremu brakuje siły na oddychanie. Wystarczy że mu zmniejszysz wysiłek oddychania, on sam zje, sam wyrzyga, sam do klopa trafi, a ustawienie pielęgniarki przy każdym jest tańsze niż intensywnej. A że nie mamy pielęgniarek - no to ktoś za to odpowiada, ktoś do tego braku doprowadził. Nie trzeba ich nawet trzymać w szpitalach. Więcej pomóc im nie można i nie bardzo jest czym, ani nawet po co.
Rozumiem Wasz ból - skończą się ubezwłasnowolnione dementy, którym można wszczepiać sztuczne biodra mimo że i tak nie łażą.
Pomijając to, że jest poważną osobą, to biorę poprawkę na to, że jako pionek wykonawczy jest bliżej końca głuchego telefonu. Zbagatelizowałbym jego info jako przechwałkę, ale postępowania szwagra z rodziny arbuza zbagatelizować nie mogę. To wszystko odnośnie dostępu do informacji.
Zgaduję że macie świadomość iż ta panika to sabotaż w rodzaju runu, tyle że na szpitale?
Gdyby każdy przeziębiony wybrał się do takiego “źródła” (Szpotański) zarazy to wielu by już nie wróciło. W zasadzie to lekarze pomóc mogą na wypadki - kości poskładać, flaki pozszywać. Na to co ludzi trapi w dłuższym terminie mają środki równie skuteczne co ludzki organizm. Z całą resztą jak organizm nie poradzi sobie sam to narażanie się na kontakt z tym co jest w poczekalni załatwi u osłabionego resztę.
jeżeli sie stanie tak że pieniadz upadnie to ja sie nie słucham w Polsce nikogo, nikt mi nie przyjdzie i nie powie że teraz jest nowa hierarchia, nowa waluta, a niby czemu? Ja chce wziac udzial w tej rewolucji i bede namawiał prole do buntu jednak jak juz wszystko siadzie,
To czego potrzebuje to sie nazywa karabin, ale nie czarnoprochowy tylko taki z prawdziwego zdazenia, da rade? Przyda nam sie na działke jako atrakcja - spokojnie nic nie psujemy na razie - ale chce mieć - ZAPLACE -
Czy bez pozwolenia da rade nabyc gdzieś ? 2 poczebne dla mnie i kolegi który też lubi Gryll na działce : )
Wiecie bedzie i moment że bedzie wlew Islamu do Europy, moze nie predko ale bedzie w skali kilku lat - sie przyda mordki.
Pomyslcie o koledze z Niedorzecza i wracajcie do Niedorzecza, w Niedorzeczu poradzimy sobie z nimi wszystkimi ^^
Karabin, albo raczej karabinek, to se można samodzielnie wystrugać i przrynajmniej nikt Ci tyłka nie będzie zawracał. Raczej się zastanów skąd wziąć paszę do niego.
Wierzę, że on wierzy w zdolności podległego aparatu.
Czasem spotykam się z pagonami, ale częściej z szeregowymi i podoficerami. Wiem, ile operetce zajmuje wydanie z nieostrzeliwanego, niebombardowanego magazynu karabinków dla jednej kompanii. Nie wiem, czy arbuz wie, mogą mu tego nie mówić - po co babcię denerwować?
W normalnie działającym sklepie z godzinami otwarcia na drzwiach. Nawet na starym forum wspominałem, gdzie jest ten sklep.
Nikt nigdy nie uwierzyłby w poziom tekturowości porządku prawnego Niedorzecza, nie widząc na własne oczy.
we Wloszech lekka zmiana profilu zachorowan - teraz dostaja Ci ponizej 40rz.
w Bergamo taka lokalna anomalia -zabraklo miejsc w kostnicy i w kosciele sie skladuja.
Nie dajmy sie zwariowac. Choc rozumiem reakcje. W miejsce Coronavirus mozna wpisac cokolwiek, Coca-cola lub Snickers.
Jade autem i co druga jakas piosenke w radio slysze Coronavirus. Media maja swojego bozka w sezonie ogorkowym szklarniowym.
Gzie te kordony sanitarne, doly z wapnem palonym?
Gdzie te napredce organizowane stosy z szyn kolejowych polewane mazutem do cialopalenia?
Gdzie Ci kosmonauci w bialych kombinezonach uzbrojeni w bron automatyczna chroniacy przed epidemia i rabowaniem sklepow i firm?
Gdzie jakas wzgledna nienormalnosc? Spokoj panuje, a teksty o zagrozeniu nie daja ani namiastki ani nawet zludzenia zagrozenia. Jak mawial moj pradziadek - mieszkal 50km od Warszawy w latach 40tych i przez cala wojne ani Niemca ani Czerwonoarmiejca nie widzial. Przezyl, ano przezyl.
Odkad Ukraincy maja swoich Herojam Slava to karabinkow w PL skolko ugodno, mnogo, czy 7,62 czy 5,45 wzor tantal.
Kusisz. A tu kryzys - lekarze z okien bo im banksterka zrobiła run na szpitale.
Ale widziałeś już tego mitycznego chorego czy to dalej taka powszechna choroba jak mononukleoza?
Na przykład - spędźmy wszystkich grypiarzy w jedno miejsce i już oni na pewno coś sobie znajdą do chorowania?
Gdzie normalne zostawanie w domu i ćpanie gripexu?
No właśnie - może by się ktoś zakręcił i zorganizował jaki skup?
//=============
Jadę jutro obejrzeć dziwowisko. Biurwa na polnej drodze rozstawiła kable do ważenia ciężarówek. Bo oni mają tę drogę na mapach od dekady jako asfaltową, tylko asfalt nie dotarł jeszcze, a szutru sypią co 5-6 tygodni nowego i ślad po nim nie zostaje, za to dziury jak po czołgach. Pokapowali się że tamtędy nie tylko burak z pola jest zwożony sprzężajem “ile traktor pociągnie”, ale i spory ruch ciężarówek z gruzem jest do tego stopnia, że korki się robią.
A piętnaście lat temu na wsi radio z samochodu sąsiadowi ukradli - takie to mamy emocjonujące wydarzenia. Z taką częstotliwością.
Yes is. Na szczescie wczoraj minister zdrowia nie wdrozyl nic de jute, a zelazny orzel odlatuje za 2.5 godziny wiec juz na luzie jest czekane.
Ale mam przeczucie, ze jutro moglbym nie odleciec juz. Chociaz spodziewam sie dzisiaj konferencji I ogloszenia ze od poniedzialku polnocy jest lockdown. Tak zeby ludzie powracali w weekend do domow, bo zamykanie ich gdzies “po drodze” jest raczej kontrproduktywne.
No właśni, ciekawe czyimi rękami by to zorganizowali, nie mają ani zomo, ani ormo, braki w policji i wojsku oraz strazy pozarnej, no kim by to zorganizowali? Oni moze i by chcieli ale sami wiedzą że nie mają kim dlatego tego nie ogłosili i tylko dlatego.