Słusznie! Odchyleniec jeden!
Komisarz zadekretował, że sprawność wynosi pińcet procent i producenci mają się dostosować!
Zużyjemy tyle ile chcemy, a nie tyle ile wytwarzamy!
Taka staroć od Norwegów z 2012:
Comparative Environmental Life Cycle Assessment of Conventional and Electric Vehicles
Producent polskiego pojazdu OMM XTR1 opowiadał parę lat temu, że planował spędzić kilka lat, by dostosować auto do napisów, okazało się, że nadchodzi ich nowela i się nie uda już później. Szanowny gość z kontroli miał jabłko i przykładał je wszędzie do prototypu śmiejąc się producentowi w twarz, że jak się skórka na jabłuszku przetnie, to wtedy dopiero zajrzy do napisów i coś dopasuje, by auto nigdzie nie pojechało.
Widać są to produkty nikomu nie potrzebne. Może warto upubliczniac takie fun facty żeby zmotywować poddanych do odwiedzin dziękczynnych w urzędzie. Poza tym system to pojedyncze jednostki czego skuteczny przykład exploitowania zobrazował @dzieka na wcześniejszym zlocie
jak pyta tow. redaktor z dziennika telewizyjnego to nie może być inaczej.
Przy LiFePo4, to całkiem blisko. O ile o kilowatogodzinie, jak już, jest mowa.
Przy przelewaniu z gniazdka do baterii też?
ale uwzględniłeś sprawność energetyczną turbiny napędzanej z kotła napędzanego spalonym węglem, ewentualnie innym gazem ziemnym, prawda ?
Nie wiem skąd masz taki magiczny przemiennik zmiennego na stały, ale mi jeszcze kosmici nie dowieźli.
Może to jest nisza…
Może to jest fiszyka?
Literatura jest pełna historii śmiałych zamachów na termodynamikę.
Na razie nie zanotowano sukcesu ![]()
Świat czeka na tego jedynego ktory nie wie że sie nie da^^
Inna sprawa ze w te klocki ciut jednak poszlismy do przodu. Buczonce ferrytowe traffa zastapily male skrzyneczki transformujace na kilkunastu kHz. Tak że tego…
Obudź mnie kiedy transformator będzie miał sprawność powyżej 100%
Oj tam, nie poczujesz różnicy pomiedzy 0.9 C a 0.98C ![]()
Coś jak z zarobkami powyżej 7 średnich ![]()
Serio? Takiego na średnie napięcie jeszcze nie widziałem,jak na razie wszystkie trafa do których przychodzą kable grubości ręki niczym nie różnią się od tych sprzed 20 lat.
Jeśli chodzi Ci o przetwornice, to jest drobnica.
Serio. Kontekst to ladowanie toczydełek bateryjnych. Limity trasformatorów w-cz na dzis to kilkanaści kW.
Jeżeli masz swoj generator i sieć wydzieloną to możesz myśleć tylko o przetwornicy w.cz.
A jak zaciągasz prąd z sieci to 3 i więcej klasycznych trafoków masz po drodze do Twojej ładowarki, nie mówiąc już o dziesiatkach kilometrów linii kablowych.
Chyba, że “prąd jest z gniazdka” i reszta nie interesuje, ale to taka mainstreamowa ekologia, żeby eksportować zanieczyszczenia do sąsiada.
… to mozesz generowac przebiegi nawet o kształcie pluszowych misióf ![]()
Nie. Uwzględniłem kWh na odcinku “gniazdko” ↔ “akumulator”
I jak Ci wyszło podłączanie AC do akumulatora DC?