Dokup skarpetek w wersji lgbt…są i wersje specjalne dla lesbijek, lub wersja custom z dedykowanym napisem.
A tak na serio to lekarze w szwajcarii obecnie nie chorują ?
Czy nie jesteś w wieku by coś znaleźć u siebie, i następnie odwiedzać senatoria by leczyć nadwyrezone zdrowie.
Taka mnie naszła dygresja po rozmowie z
sąsiadka wczesniej pracujacej w Ro…he.
Od trzech lat czuje sie chora i jest teraz na rencie. No i smutna chodzi po tych górach. Na nartach też jeździ, smutna cały czas.
Także sugeruje dokładniej przebadać sie po podpisaniu umowy o prace.
w Szwajcarii jak chorujesz to po pierwsze za to co sie Tobie nalezy placi najpierw pracodawca jesli pracujesz co najmniej 3 miesiace na 100% etatu bodajze. Ja nie mam od 01.01.2025 pracy wiec…
jak pracujesz kilka lat i jestes chory to najpierw wlasnie placi pracodawca a potem kasa chorych. Ale…
Calkiem teoretycznie gdyby mi wisialo moglbym zameldowac sie na bezrobociu tyle ze… zanim mi wyplaca pierwszy zasilek (a ze mam dzieci to by mi sie nalezalo 80% ale…nie chce sie systemowi pokazywac bo…
smieszne jest to ze jak Szwajcar poslubia Polke Slowaczke to ona moze sobie siedziec w domu i nic nie robic i dostanie nawet obywatelstwo - w praca wpisze sobie Hausfrau czytaj kura domowa i to gra
jak jest tak, ze schiisusländer poslubia obywatelke Szwajcarii to dopuszczalne jest aby ona byla Hausfrau.
A bezrobotny lekarz to wszystkie alarmy odpala. Jak to - jest deficyt lekarzy - jak to schiisusländerstwo roboty nie ma. Leniwe widocznie.
Ja mam caly czas historie moich Bewerbungow na zasadzie aby moc udowodnic ze szukam… bo…
dostaje najczesciej -
Besten Dank für Ihre Anfrage bzgl. der ausgeschriebenen Stelle als Oberarzt in der Anästhesiologie. Wir schätzen Ihre Bemühungen sehr.
Nach sorgfältiger Überlegungen möchten wir Ihnen mitteilen, dass wir auch diesmal Ihre Bewerbung nicht berücksichtigen können.
Wir wünschen Ihnen weiterhin viel Erfolg bei der Suche und wünschen Ihnen alles Gute für die beruflich Zukunft.
Freundliche Grüsse
No niestety brak ukrainskiego obywatelstwa. Jakbym je mial to nie musialbym nawet do roboty chodzic bo jaja sobie robia -a zatrudnia sie ich na slowo ze sa lekarzami i sistiema placi szpitalom…szpitale nawet nie protestuja jak sie ukrainski lekarz nie fatyguje bo maja zaplacone za jego etat…
Szwajcarzy fajnie to zrobili - kwalifikacje zawodowe uznane wiec jestem lekarzem anestezjologiem. Jednak pracowac w prywaxcie jako anestezjolog chociazyb to co innego. www.zulassungstop.ch
No i ja sobie zrobilem w miedzyczasie Praktischer Arzta tylko ze biurwa mowi ze jest za duzo obcokrajowcow rodzinnych i nie wyda mi papiurka. Juz 16 miesiecy czekam na to aby dostac papiurek zue jestem Praktischer Arzt ale biurwa mowi - za duzo jest usländerstwa czekac trzeba,…
Twoje perypetie przypominają mi chroniczny brak sznurka do snopowiązałek jeden system temu, ewentualnie frazę “zima zaskoczyła drogowców”, też jeden system temu.
Smierc na miejscu pracy. Nagly zgon sercowy. Czlowiek kochal robic co robil. Wykonywal ciezka prace fizyczna i mial ponad 80 lat.
Przed ogledzinami zawsze pytam o personalia. Rozmawiam do zwlok - a teraz musze Pana przelozyc na lewa strone i podniesc koszulke i obejrzec plecy i nizej tez… i tak dalej. Mozecie myslec ze mi sie w glowie wali ale chce oddac szacunek i respekt zmarlemu.
Dzis Policjanci zasalutowali zwlokom dziekujac za jego prace dla nas.
Wszyscy jestesmy powoli deczko specyficzni.
A wczoraj aresztant zachowujacy sie normalnie kopnal nagle w brzuch policjantke niesprowokowanym bedac. No i wicie rozumicie potem przewrocil sie i tak nioefortunnie ze zlamal podudzie i rozwalil sobie luk brwiowy. Widzialem jak upadal.
Może zaraz zbiorę zjebki, ale powiem moją hipotezę.
Swego czasu pracowałeś w wielu różnych miejscach na krótko.
Może pracodawcy wymieniają info między sobą o Tobie i nie chcą Cię zatrudniać, bo spore ryzyko problemów?
jak spojrzałem na mapę, to po wyłączeniu terenów górzystych to ta Szwajcaria wygląda rozmiarami jak województwo opolskie…
tam się wszyscy jak łyse konie musza znać
wszyscy sie znaja ale zanim uderzymy w ckliwe teorie spiskowe i znowu mu biednemu polskiemu robaczkowi zlo uczynili - trzeba prawde powiedziec. Bo prawda zawsze wyplywa na wierzch.
W Szwajcarii 90% narkoz robia pielegniarki. Zapotrzebowanie na anestezjologow znikome…
A jak ubiega sie Niemiec to wezma Niemca. Jezeli 9000 EUR brutto wynosi pensja w prywacie w DE a w CH 16.000 CHF bo tyle Niemcom daja to wybor maja oczywisty.
A gradacja normalnma jest CH potem DE potem dlugo dlugo nic i dopiero jak nie ma psa z kulawa noga to biora z PL. Tyle ze nie na warunkach DE.
Patrząc na powyższe i kojarząc stawki lokalne (głównie z doniesień mediów internetowych) to ten bantustan między wschodem a zachodem jawi się jak ziemia obiecana dla lekarzy. Zwłaszcza, że język nieobcy i pewnie jakieś kontakty są.
w PL lekarze zarabiaja obecnie nawet wiecej niz w USA.
po drugie zwykly lekarz obecnie ma wyzszy standard zycia niz szeregowy lekarz w CH. Nie mowimy o politycznych towarzyszach z ukladu.
Zadzwonilem do lekarki ktora szuka pracownikow sama jest anestezjologiem i ona oferuje 9000 EUR miesiecznie brutto na umowie o prace 07:30-16:00 praca poniedzialek piatek.
To nie jest jak na warunki niemieckie fatalnie ale tez nie ejst super. Rynek.
Siedzę sobie w pociągu czytam ebooks na czytniki drzwi juz sie zamykają nagle z wieszaka znika mój cardigan i zanim wstałem to już był na zewnątrz. Zürich Oerlikon