Uroszczenia dyzurowo-podyzurowe

Ten kurek to wyceny procedur i jak w DE/CH/AUT - inne sa nielegalne.

Agenmcjka Ocenty Technologii medycznych mozue to zrobic lada chwila i czy panstwowo czy prywatnie tyle samo procedurka platna i … nagle oczekiwania finansowe maleja bo 70% procedury to juz nie takie kokosy

2 Likes

Nie. Śmiertelność rośnie. Zachorowalność tylko jeśli leczysz. Jeśli nie leczysz to populacja się nie starzeje. Wnioski^^

Koszty systemu opieki zdrowotnej rosną zawsze. Co tam populacja robi i czy ona w ogóle jest pozostaje bez związku ze wzrostem kosztów. To tylko taki puder, żeby uzasadnić erystycznie dlaczego :slight_smile:

Nie, biurwa ma ten tryb jako default i żadnego innego. To tak jakbyś konia chciał oduczyć jeść…

Si.

Tabliczki gliniane odkopane przez archeologów sugerują, że to jest powtarzalne.

Ar engwi linyë i úvë-nalmë nauvar vanwa.
Nóre nánë quenta.
Quenta nánë fanya.

And some things that should not have been forgotten were lost. History became legend. Legend became myth.

W wszystko zmienia.

Przewiduję likwidację emerytów.

1 Like

Tak samo tylko bardziej

Po prostu endodynamicy wyoptymalizowali nas z planety. Przekierowanie mocy swobodnej od młodych i z dołu do starszych panów z grubymi portfelami działa tak dobrze, że zmierzamy do singularity

to są grosze w stosunku do ceny kurników i betonowego złota

generalnie ten wątek to jeden wielki antyszemitiszm

i to przy polskich preferencyjnych podatkach dla lekarzy

a Bielsko Białe bardzo ładne, jak Szwajcaria:)

3 Likes

Zostanie tylko jeden!

Starszy pan^^

1 Like

nie bój, nie bój, właśnie piszą że zmienią zasady opodatkowania ryczałtem inf9rmatyków, kwestia skojarzenia, że można uszczknąć też od konowałów jest kwestię nie czy ale kiedy podniosą stawkę ryczałtu

3 Likes

nie będzie problemem znaleźć szpital, problemem będzie aby to się spięło przy uwzględnieniu rodziny w CH

Medyk przestanie być Helwecki a będzie Latający KRK-ZUR

2 Likes

lekarze w Bielsku-Białej mają takie domy :wink:

6 Likes

w Bielsku-Bialej (wtedy Bielitz ) urodzil sie chemik - Carl Josef Bayer, ktory wymyslil jak z boksytow zrobic Aluminium. 1 Tona Aluminium z boksytow to 14 Megawatogodzin energii. Tylko gdy popatrzymy na kriolit.

3 Likes

O patrzcie, patrzcie. Temat nabrał w mainstreamie wiatru w żagle.

1 Like

oni tam chca dlugiego kontraktu i … wszystkim sie wydaje ze to robota 7 godzin 35 minut na etacie… A to kontrakt.

na tej zasdadzie ej nie mamy kasjjerki a placimy 35.000 miesiecznie.. a ma zapindalac na kontrakcie 24/24

i tak dalej

4 Likes

a tymczasem….

3 Likes

żeby nie było, że nie mówiłem:

2 Likes

Czyżby pompka poszła w ruch? TBTF?

2 Likes

gorączka “tulipanowa” :wink:

3 Likes

ubiegam sie wlasnie o miejsce w GZO Wetzikon- znowu to miejsce jest wolne bo ten ktos kto miesiac temu zostal wybranym ( to jest to miejsce gdzie trzeba wpisac i narodowosc i wiek )

zrezygnowal po tygodniu,

No i Halinkohelwetka dzwoni i mowi zue mnie wprawdzie nie chca bo usländerstwo to nie to co oni chca ale chca mnie zobaczyc bom beszczelnym typem, ktory sioe tam 5 raz ubiega o miejsce.

No to ja jej mowie ze owszem ale musza mi za moj czas zaplacic i taksoweczke bo inaczej nie da sie.

Halinkohelwetka zagdakala z wrazenia do sluchawki telefonu.

9 Likes

może też sama wstać od biurka i stanąć przy stole operacyjnym. Zakładam że opanowała jedynie słuszny akcent więc jej zdaniem nadaje się.

4 Likes

Post numer 5558

Zabawa od nowa

3 Likes

ale wiecie co jest najlepsze. Oni nas w ogole nie uznaja za ludzi.

My Pana nie chcemy tu w pracy, pracy Pan nie dostaniesz bo nie ma opcji ale chcielibysmy Pana zobaczyc bop Pan bezczelnie sie ubiega 5 raz to my chcemy…

A ja chce gwiazdke z nieba i kolacje z Warrenem Buffetem jej odpowiedzialem.

Kumpel wbil kiedys - zaprosili go na rozmowe jechal z Hamburga nocowal w hotelu.

Wie Pan, ja tu Pana nie chce, koelzanka uwazala Pana dossier za interesujace wiec chciala Pana zobaczyc. Niestety jej nie ma dzis moze Pan umowi sie na inny termin.

Ubiegalem sie kiedys o miejsce wlazarecie. Zero odpowiedzi. Po trzech latach dzwoni jakos telefon - wie Pan ja mam super kandydata szwajkcarskiego, najlepsze co mozna miec jednak on przyjdzie 3 tygodnie pozniej niz planowalismy i na 3 tygodnie potrzebujemy zapchajdziury, Lückenfüller wyrazil sie. Pan bedzie mogl sobie wpisac do CV… (3 tygodnie zapchajdziury wykidajlo w szpitalu w mysichpiczkach malych helweckich rzucaja na kolana…)

Uslyszal pikanie maszyny w tle - ale jak to Pan pracuje? Tak, nie mam czasu - i go zrzucilem.

Oni uwazaja ze na najpodlejszua oferte bycia szmata w szpitalu w mysichpiczkach helweckich malych my codziennie czekamy…

7 Likes

“chamstwu w życiu należy się przeciwstawiać kulturom i godnościom osobistom”
Jan Kobuszewski do Wiesława Gołasa w jednym z kabaretów, jeden system temu.

8 Likes

“i wężykiem, wężykiem!”

:wink:

4 Likes