W co gra Rosja czyli nawalanka na Ukrainie

Piękna sprawa, jakby ktoś znalazł źródełko lecę wdzięczność na zlocie. Karma wraca^^

2 Likes

Kropki mi się nie łączą ^^
Gospodarz tak na poważnie o tym re-osiedleniu w Polin i murwach?

Przecież przodkowie (zgodnie z wpisami tu na forum) mieli aktywny wpływ od conajmniej 45r. na tą krainę. Co takiego dokonali, że gospodarz musiał salwować się ucieczką z raju który stworzyli ^^

3 Likes

Zapad dokonuje aktu samozaorania przecież.

3 Likes

W końcu jest ten czas kiedy umieszczenie na sztandarze “Pierd*lcie się!” jest słuszne i zbawienne. Chętnie poniosę.

5 Likes

Zastanawiałem się nad tym, ale ostatni odcinek uciąłem właśnie kiedy zacząłem o tym pisać. Tam się bardzo fajne rzeczy porobiły. Przypadek zbliżony do Włochy-USA.

Skoro @PawelW uważa że Kacapy załatwią trzy wraże nacje to tryskając optymizmem przyjmuję, że Niedorzeczanie są na liście.
Niedorzecze bez Niedorzeczników może być przydatną krainą.

Mam w piwnicy karton medali (większość księżycowych) za kolejne dekady budowy socjalizma. Słusznie przyczynili się przygotowaniem krainy do podboju. Porządne kompradory.
Nie żebym szukał logiki z cyklu:
-dzieciarna osiadłej ślachty wielkopolskiej oraz nazbyt rozmnożonej arystokracji mazowieckiej edukuje się jak na klasy społeczne przystało;
-wstępuje do socpartii; bo lud międzywojnia tłamszony cierpi, a w pewnym wieku się serduszko po lewej stronie uruchomiło?
-po wojnie stanowi kadry (wśród robotnika i chłopa edukacji brakło) socpartii;
-walczy z zabobonem (KK) oraz robotnikiem i chłopem (czołgami);
-kombinują jak pozbyć się 30% ludności bo kołdra za krótka;
-g z tego mają; subiektywnie to paszport na wsie strany mira wydany w czasie wrony to może nie było g, ale obiektywnie to jednak…
Poszukiwanie logiki u fascynatów socjalizmu okazuje się płochą rozrywką nieprzynoszącą satysfakcji.

Połączonego z bai lan.

Stąd też dobrze widać :slight_smile:

2 Likes

Skoro naczialstwo kazali “nic nie mieć i być szczęśliwym” to się naród dostosował.

2 Likes

Połączyłeś mi kropki pod deklem.
Hasło kolejnej Partii będzie “zabierzemy wszystko korporom i udziałowcy będą szczęśliwi - chcącym nie dzieje się krzywda”. To może być słuszna koncepcja^^

6 Likes

Takie pomysły są już rozsiewane:

• Universal Basic Income,
  • opodatkowanie pracy robotów jak pracowników,

bo kto to ma płacić jak nie korpory? Misie jeśli będą działać to tylko jako federacja zainteresowanych. Tylko korpory zostają na horyzoncie. Tylko kto tam będzie pracować jak będzie UBI, a korpoludki średnio nadają się do misiów?

2 Likes

Po kolejnej razie Free for All ich populacja w miejscu pierwotnym zostanie odtworzona z jednej takiej krainy wyspiarskiej ^^

2 Likes

Po rzymsku - konfiskata, wywłaszczenie, a nie jakiś półśrodki.

A po co to pracowanie?

To zależy od środków użytych do ostatecznego rozwiązania.

1 Like

Słusznie prawisz.
Trza pieprznąć wszystkim i wyjechać do Patagonii.

2 Likes

Niegłupia okoli, może jeszcze uda się znaleźć nazi dziadka bez alzheimera^^

3 Likes

Gospodarz składając takie laurki mieszkańcom Polski to na szlachcica co najmniej pruskiego pozuje ^^

2 Likes

Myślę że Gospo dołożyłby wszelkich możliwych starań żeby w razie potrzeby misję tytułowa z nawiązką wypełnić^^

2 Likes

To wiele o nim mówi ^^

2 Likes

A po co jechać? Patagonia sama przylezie. Wystarczy poleżeć masztem do góry.

Ślachta nie ma narodowości^^

2 Likes

Problem Gospodarza to spójność jego komunikatów od czasów Tradera do Zarobmy.

( zgłaszałem to dawno temu )

3 Likes

Na przestrzeni dekady wiele się zmieniło.
Był czas się dostosować.

2 Likes

Nie ma obowiązku czytania. Jeszcze^^

3 Likes

Z Madagaskaru?

3 Likes