Kropki mi się nie łączą ^^
Gospodarz tak na poważnie o tym re-osiedleniu w Polin i murwach?
Przecież przodkowie (zgodnie z wpisami tu na forum) mieli aktywny wpływ od conajmniej 45r. na tą krainę. Co takiego dokonali, że gospodarz musiał salwować się ucieczką z raju który stworzyli ^^
Zastanawiałem się nad tym, ale ostatni odcinek uciąłem właśnie kiedy zacząłem o tym pisać. Tam się bardzo fajne rzeczy porobiły. Przypadek zbliżony do Włochy-USA.
Skoro @PawelW uważa że Kacapy załatwią trzy wraże nacje to tryskając optymizmem przyjmuję, że Niedorzeczanie są na liście.
Niedorzecze bez Niedorzeczników może być przydatną krainą.
Mam w piwnicy karton medali (większość księżycowych) za kolejne dekady budowy socjalizma. Słusznie przyczynili się przygotowaniem krainy do podboju. Porządne kompradory.
Nie żebym szukał logiki z cyklu:
-dzieciarna osiadłej ślachty wielkopolskiej oraz nazbyt rozmnożonej arystokracji mazowieckiej edukuje się jak na klasy społeczne przystało;
-wstępuje do socpartii; bo lud międzywojnia tłamszony cierpi, a w pewnym wieku się serduszko po lewej stronie uruchomiło?
-po wojnie stanowi kadry (wśród robotnika i chłopa edukacji brakło) socpartii;
-walczy z zabobonem (KK) oraz robotnikiem i chłopem (czołgami);
-kombinują jak pozbyć się 30% ludności bo kołdra za krótka;
-g z tego mają; subiektywnie to paszport na wsie strany mira wydany w czasie wrony to może nie było g, ale obiektywnie to jednak…
Poszukiwanie logiki u fascynatów socjalizmu okazuje się płochą rozrywką nieprzynoszącą satysfakcji.
Połączyłeś mi kropki pod deklem.
Hasło kolejnej Partii będzie “zabierzemy wszystko korporom i udziałowcy będą szczęśliwi - chcącym nie dzieje się krzywda”. To może być słuszna koncepcja^^
bo kto to ma płacić jak nie korpory? Misie jeśli będą działać to tylko jako federacja zainteresowanych. Tylko korpory zostają na horyzoncie. Tylko kto tam będzie pracować jak będzie UBI, a korpoludki średnio nadają się do misiów?