Zając bukmacher spotkał się z niedźwiedziem prokuratorem i dowiedział się, że to nie jego konto.
Czego nie rozumiesz?^^
Polska naprawdę jest aż taka nienormalna.
Żeby prowadzić supermarket na wolnym rynku to trzeba mieć coś w głowie.
Żeby pracować w budżetówce wystarczy się urodzić w takiej a nie innej rodzinie.
Sam robiłem za takiego:
-Bogdan przyjedź do mnie do pracy.
-Bogdan chodź ze mną do banku, bo sama się boję.
Miasto powyżej 100k mieszkańców.
Może teraz się coś zmieniło. Oby.
głupoty niedźwiedzia. W “grach losowych” ze względu na ich zyskowność siedzą ludzie którzy ugryzieni oddają. To nie jakieś nauczycielki które można pałami spod kancelarii premiera przegonić.
Niedźwiedź uzurpuje sobie monopol na spuszczanie bęcków, nawet to sobie zadekretował. Żeby zadekretować sobie rozumność być może brakło mu odwagi… albo pomyślunku^^
Jest jeden taki biały niedźwiedź na południu co miał kiedyś ogłoszoną nieomylność, ale się wycofał z tej pretensji w wyniku wyników.
To będzie problem prokuratora, który połaszczył się na kilka rzędów wielkości więcej niż zarabia i bardzo wielu alternatywnych prokuratorów może mu też co nieco zablokować.
Gry losowe to jest inny wydział mundurowych, a nie jacyś cywile i dlatego trzeba z rozwagą.
Jeszcze w temacie:
Szukałem ostatnio kamery przemysłowej z obiektywem, do zwykłych zdjęć (żadne systemy wizyjne, po prostu kamera z zapisem plików na PC i sterowaniem sygnałami 24VDC). Rozdzielczość >5MP, kolor, GigE lub USB 3.0 - nothing fancy.
Basler z DE dostępność 8 tygodni, TIS z DE dostępność 3-4 tygodnie - obie podobno (info od dystrybutorów) produkują sprzęt dopiero jak dostaną zamówienie. Polscy dystrybutorzy mają na stanie max 1 szt. i to mono, przeznaczoną do testów.
Cognex z USA (kupuje kamery z Baslera i rebranduje) dostępność w PL “od ręki”, ale cena +40% względem powyższych.
Można w trochę niższej cenie znaleźć np. na Amazonie kamery no name z Chin, które teoretycznie dystrybutor ma na magazynie i dostawa jest ok. 1 tygodnia.
Niezależnie od powyższego systemy wizyjne Keyence (kamera, sterownik, oświetlacze, kable etc.), przynajmniej podstawowe modele, są dostępne bez większych opóźnień z magazynu w Belgii
Przez ostatnie 2 miesiące (albo i dłużej), były problemy z dostępnością podstawowych 7" paneli HMI tajwańskiej Delty (pewnie innych modeli też).
Ostatnio dowiedziałem się, że oficjalnie było to spowodowane brakiem gniazd jack 3,5 mm… ale producent wreszcie wpadł na to, że urządzenie przemysłowe obejdzie się bez wyjścia audio i wznowili produkcję.
71%.
Mój znajomy (psycholog) kiedyś to badał. Dane sprzed ponad 15 lat, więc teraz może być więcej lub mniej.
A psycholog zbadany czy biasa nie ma?
Klęska biblijna - wszystko przez jabłka.
niby każdy powinien być badany …chyba raz na pół roku^^
nie ma ludzi zdrowych- sa wylacznie niezdiagnozowani.
a tak a propos prosze w wikipedie chociazby wpisac sobie haslo haemangiom.
Alternatywnie:
https://infogalactic.com/info/Hemangioma
https://www.youtube.com/watch?v=JeznDOsByCk
Pan Bokisz (zawod?) duzo opowiada o systemie, alternatywnych systemach itp.
Moze ktos sie skusi.
Sprawia wrazenie czlowieka w wierze.
O taki to nam urządzi polowanie na czarownice. Już zadaniowani najlepiej wskażą kogo wywalić.
https://forsal.pl/gospodarka/artykuly/8284576,kryzys-w-lancuchach-dostaw-zniszczy-globalna-gospodarke-swiat-plynie-w-nieznane.html
Stary jestem ale pod czaszką gdzieś kołacze, że ileś tam miesięcy tu czy gdzieś indziej czytałem o tym wersję uproszczoną, acz jak widać, będącą objawieniem…
Podłe insynuacje.
Ja odkąd mi @3r3 dał potrzymać stówkę i zabrał już nie jestem taki ufny.
Tak mnie zrobił. Już nigdy w nic nie uwierzę ;(
Kapitaliści tak mają. Jak dadzą stówę do potrzymania to wyobrażają sobie że oddasz im dwie stówy. Jak im oddasz dwie stówy to dostaniesz tysiąc do potrzymania. Po czwartej rundzie tych zawodów dostajesz fabrykę do potrzymania plus sekretarkę i limuzynę z kierowcą, od szóstej rundy zaczynając rozkazują Ci latać wyłącznie prywatnym odrzutowcem a od ósmej iteracji to Ty rozpoczynasz rozdawanie stów młodym. Do potrzymania, ma się rozumieć.
Nie no ale nie zdążyłem się w 25 sekund uwinac że startem odrzutowca. Miałem tylko windę ale też nie ma nic za darmo (tak).
Dwie sztuki acr122u czekają u rodzicow, po 66 Ziko/szt A mfoc/mfuc capability to jak za półdarmo ^^
Ocyganił Cię.